2. července 2013 • 20:00

Kvitová KONČÍ! Ve čtvrtfinále Wimbledonu ji srazily vlastní chyby a nemoc

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petra Kvitová nepostoupila do semifinále Wimbledonu, předloňská vítězka turnaje prohrála s Belgičankou Kirsten Flipkensovou 6:4, 3:6 a 4:6. Nejlepší česká tenistka se už večer před zápasem necítila dobře a při dnešním duelu si vzala prášek.



"Opravdu jsem se ráno necítila dobře, ani jsem se nebyla rozehrát. Šla jsem do zápasu s tím, že to nechci vzdát, šla jsem se o to poprat, snažila jsem se, ale bohužel to nevyšlo," řekla Kvitová. "Během zápasu jsem se cítila unavená a ospalá, ale nějak to šlo a určitě se na to nechci vymlouvat, protože šance jsem měla."

"Špatně jí bylo, řekl bych, že to je nástup nemoci, ale bojovala a věděla, že tam musí nechat všechno, což se myslím stalo. Že jí pak ke konci chyběly síly, to asi jo, ale nechtěl bych na to prohru svalovat," řekl trenér Kvitové David Kotyza. "Chtěla tady uhrát co nejlepší výsledek a mohla asi uhrát lepší, ale tohle je realita."

Utkání s dvacátou hráčkou světa Flipkensovou se hrálo na centrkurtu pod zataženou střechou kvůli hrozbě deště. Kvitová vydřela první set po tři čtvrtě hodině, ale nehrála oslnivý tenis a především nepůsobila svěže.

 To se potvrdilo ve druhé sadě, v níž přišla o podání a za stavu 2:5 si zavolala lékaře. "Není mi dobře," řekla. Na kurtu jí měřili teplotu, tep, dostala prášek a radu, aby hodně pila. Po pěti minutách pokračovala, ale druhý set už nezachránila.

Před třetím setem si Kvitová odskočila na toaletu a vstoupila do něj vítězným podáním. Zdálo se, že lék pomohl, protože hrála s větším elánem. Ve čtvrtém gamu měla brejkbol na 3:1, ale Flipkensová zvládla těžkou smeč.

Za stavu 4:4 Kvitová vedla při servisu 40:15, ale o podání přišla po zkaženém nabíhaném voleji při brejkbolu. "Zápas leckdy rozhodne lehká chyba, ale tohle bych jí úplně nevyčítal," řekl Kotyza. "Já si tu chybu pamatuju a ta mě asi bude mrzet dlouho, ale kdybych to jen nahodila, tak by to mohla doběhnout," řekla Kvitová.

Při servisu soupeřky ještě odvrátila dva mečboly, ale třetí Flipkensová proměnila esem, což potvrdilo jestřábí oko. "Flipkensová hrála výborně a ten konec si vysloveně uhrála. Hrála odvážně, dobře servírovala a zakončila to stylově esem," dodal kouč.

Kvitová skončila ve čtvrtfinále Wimbledonu stejně jako loni při obhajobě titulu z předloňska. Semifinále na trávě v All England Clubu si třiadvacetiletá tenistka zahrála v roce 2010.

Sedmadvacetiletá Flipkensová, juniorská vítězka Wimbledonu z roku 2003, se ve čtvrtek o postup do finále střetne s Francouzkou Marion Bartoliovou.

Petra Kvitová se během utkání musela nechat ošetřit
Petra Kvitová se během utkání musela nechat ošetřit

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud