7. července 2014 • 04:30

Bouřlivák Djoker: Nadával čáře, jedl trávu a děkoval Federerovi

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Novak Djokovič s Rogerem Federerem se ve Wimbledonu postarali o další nezapomenutelné tenisové finále. Nadupaný posvátný centrkurt v All England Clubu užasle sledoval jejich výměny a neúnavně vybuchoval v nefalšovaném nadšení nad tím, co ti dva zase předvedli. Nakonec poražený Švýcar si vysloužil ovace vestoje za svoje neutuchající odhodlání bojovat za každého stavu, Djokovič vedle skvělého tenisu opět bavil i svou bezprostřední povahou.



Srb, který se v pondělí opět stane světovou jedničkou, prožívá své zápasy naplno. Vítězné grimasy, gesta, pumpování diváků (kteří ovšem v nedělním finále stáli spíš na straně Federera útočícího na wimbledonský rekord), to všechno je součástí jeho velkolepé tenisové show.

VIDEO | Podívejte se na sestřih nejlepších momentů finále


A neváhá se ani pořádně naštvat. Když mu tak v klíčové chvíli třetího setu pokazil brejkbol špatný odskok míčku při Federerově podání, pořádně od plic seřval... bílou čáru na wimbledonské trávě.

Nakonec ani heroický výkon brzy třiatřicetiletého tenisového elegána na Djokoviče nestačil. Emotivní Srb tak mohl klesnout na zelený pažit a prožívat chvilku triumfální euforie. Tu si navíc osladil trsem trávy, který symbolicky snědl.

Definitivně si pak získal "odpuštění" fanoušků za to, že zdolal jejich favorita, při děkovné řeči přímo na kurtu. "Musím Rogerovi pogratulovat za skvělý turnaj a jeho dnešní boj," klaněl se Djokovič soupeři.

"Jsem rád, že jsem mohl být součástí takového zápasu. Je to úžasný šampion, příklad skvělého sportovce a vzoru pro mnoho dětí. Respektuju jeho kariéru a všechno, čeho dosáhl. Díky, že jsi mě dneska nechal vyhrát," dodal čerstvý sedminásobný vítěz, jenž věnoval svůj triumf nastávající manželce Jeleně a potomkovi, kterého mu za pár měsíců porodí.

VIDEO | Podívejte se na Djokovičovo sympatické poděkování

Novak Djokovič pojídá po svém triumfu ve finále wimbledonskou trávu
Novak Djokovič pojídá po svém triumfu ve finále wimbledonskou trávu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud