Pavel Novotný
6. července 2015 • 04:58

Noční můra soupeřky Šafářové: Každý třetí turnaj končí na Češce!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikdy se spolu na okruhu neutkaly, premiérového setkání se dočkají až teď a hned v osmifinále Wimbledonu. Američanka Coco Vandewegheová se v boji o čtvrtfinále slavného turnaje postaví světové šestce Lucii Šafářové.



Cestou do osmifinále turnaje si čtyřiadvacetiletá tenistka postupně poradila se Slovenkou Schmiedlovou, Češkou Karolínou Plíškovou a ve 3. kole dovolila jen dva gamy zkušené Australance Stosurové. Jinak se jí však v letošní sezoně proti českým tenistkám vůbec nedaří.

Hned na svém úvodním turnaji sezony prohrála v Aucklandu ve čtvrtfinále s Barborou Strýcovou, na Prague Open jí už v prvním kole zaskočila Denisa Allertová, která 47. hráčku planety vyřídila překvapivě snadno 6:4, 6:1.

Coco Vandewegheová je další soupeřkou Lucie ŠafářovéFoto Reuters

A hned na dalším turnaji v Madridu přišla stopka od další české tenistky. Ve druhém kole prohrála po třísetovém boji s Petrou Kvitovou.

Tím však české prokletí pro blonďatou dračici nekončí. V prvním kole turnaje v Birminghamu si bojovnou Američanku podala Klára Koukalová, která zvítězila po setech 7:5, 6:3.

Podtrženo, sečteno. Coco Vandewegheová odehrála letos zatím dvanáct turnajů, ve čtyřech případech jí cestu za úspěchem zatarasila česká hráčka.

Češky ničí sny i ve Wimbledonu

Sympatická Američanka hraje ve Wimbledon popáté, nejvíce se jí dařilo v roce 2012, kdy došla do osmifinále. Ve Wimbledonu i na ostatních grandslamech se Američance moc nevedlo, nejdále došla letos na Australian Open do třetího kola, v All England Clubu bylo do letoška její maximum druhé kolo z minulého roku.

Ve všech třech předcházejících ročnících končila na raketě hned první soupeřky a věřte nebo ne, ve dvou případech v tom zase měly prsty Češky. V roce 2013 se o konečnou postarala Petra Kvitová, loni utnula sny o úspěchu ve zmiňovaném druhém kole Tereza Smitková, která nakonec došla až do čtvrtfinále.

Lucie Šafářová děkuje divákům po dalším vyhraném zápaseFoto Reuters

Coco Vandewegheová vyhrála na okruhu jeden turnaj v roce 2012 v Hertogenboschi, letošní bilanci měla před Wimbledonem negativní 11:13. V Londýně se však ukazuje ve výborné formě.

Přesto se před Lucií Šafářovou otevírá veliká šance na postup. Bude po Strýcové, Allertové, Kvitové a Koukalové další Češkou, která vystaví Američance v letošní sezoně stopku?

Česká dvojka však zůstává před osmifinálovou bitvou opatrná. "Nebude to vůbec nic jednoduchého. Coco výborně servíruje, jde agresivně do úderů a na trávě bude nebezpečná," říká Šafářová.

Do boje o čtvrtfinále zasáhne i poslední mužský zástupce. Tomáš Berdych nastoupí proti Gillesu Simonovi, s kterým má negativní bilanci 4:6.

Poslední vzájemný střet v Rotterdamu však česká jednička jasně ovládla, když Francouzovi dovolila uhrát pouhé tři gamy. Šestý hráč světa nastoupí ke svému zápasu jako třetí v pořadí na kurtu číslo 2.

Obě utkání českých tenistů můžete sledovat na iSport.cz ONLINE.

COCO VANDEWEGEOVÁ
narozena: 6.12. 1991 v New York City
na žebříčku: 47.
výška/váha: 185 cm /70 kg
vyhraných turnajů WTA: 1 (2012 Hertogenbosh)
vyhraných turnajů ITF: 2
prize money: 1 436 722 dolarů
hraje rukou: pravou

Coco Vandewegheová zažívá životní turnaj
Coco Vandewegheová zažívá životní turnaj

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud