8. července 2015 • 17:39

Ani čtyřhra nevyšla. Šafářová končí ve Wimbledonu ve čtvrtfinále

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou třetí grandslamový titul ve čtyřhře za sebou nezískají. Vítězky Australian Open a French Open ve čtvrtfinále Wimbledonu podlehly dvojici z USA Raquel Kopsová-Jonesová a Abigail Spearsová hladce 3:6, 2:6. Šafářová už v pondělí vypadla v Londýně v osmifinále dvouhry.



Šafářové s Mattekovou-Sandsovou dnešní duel vůbec nevyšel a nepotvrdily roli jasných favoritek zápasu. Nedařilo se hlavně třicetileté Američance, která se trápila na servisu. Nevyhrála ani jedno ze svých pěti podání - v první sadě jej ztratila hned třikrát a ve druhé dvakrát.

Šafářové nebylo nic platné, že o svůj servis nepřišla ani jednou. Americké soupeřky byly agresivnější a jistější a za celý zápas jen jednou ztratily podání.

Malá naděje na obrat svitla třetímu nasazenému páru na konci úvodní sady, kdy Šafářová po přesné returnu vzala soupeřkám servis a snížila na 3:5, jenže vzápětí si Matteková-Sandsová znovu prohrála podání. V druhém setu pak zkušená Američanka jako jediná ztrácela servis a Spearsová po necelé hodině proměnila tvrdý returnem do Šafářové hned první mečbol.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou ukončily porážkou sérii patnácti vyhraných zápasů v deblu na grandslamech. "Asi si poletím někam na chvíli odpočinout. Ještě nevím kam, nepřemýšlela jsem nad tím, ale potřebuju chvíli bez tenisu," řekla Šafářová po dnešní prohře Radiožurnálu.

Finalistka French Open už ale myslí i na další průběh sezony, v němž si chce poprvé zajistit účast na Turnaji mistryň pro osm nejlepších hráček roku. "Turnaj mistryň je výhledový cíl. Je teprve půlka sezony, spousta turnajů a zápasů přede mnou, ale je to velká motivace," uvedla Šafářová.

Výsledek:

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Kopsová-Jonesová, Spearsová (5-USA) - Šafářová, Matteková-Sandsová (3-ČR/USA) 6:3, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud