8. července 2015 • 14:42

Djokovičovi bouchly saze: Seřval a rozplakal krásnou sběračku

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Široký úsměv, kterým Novak Djokovič při dobře se vyvíjejících utkáních nešetří, na jeho tváři při wimbledonské přetahované s Kevinem Andersonem chyběl. V pátém setu osmifinálového maratonu se první hráč světa dokonce hrubě obořil na podavače míčů. Co hůř, který byl ženského pohlaví.



Důvody hněvu byly zřejmé, světová čtrnáctka Anderson v osmifinále Wimbledonu vzdoroval Djokovičově nátlakové hře dva dny. Srbský tenista začal duel s Jihoafričanem už v pondělí a úvodní dva sety shodně ztratil v tie-breacích. Slušný nápor na psychiku.

Třetí sadu ale získal Srb poměrem 6:1 a uspěl i ve čtvrté díky brejku ze třetí hry 6:4. Pak byl zápas kvůli tmě přerušen. A úterní dohrávka nabídla neskutečnou přetahovanou.

Krizová chvíle pro Djokoviče přišla za stavu 2:3, kdy při jeho servisu Anderson vyrovnal stav na 30:30 a byl jen dva míče od brejku. A v tento moment obhájce vítězství z loňského roku vybuchl a seřval podavačku míčků. “Ručník, dělej, ručník,” měl údajně zakřičet na mladou dívku, která byla z incidentu šokovaná. Třásla se a stěží zadržovala slzy.

“Byl jí opravdu blízko, nějaké dva až tři kroky, byla pak úplně v šoku, třásla se a musela se napít,” vyprávěl pro Daily Mail očitý svěděk, který seděl na tribuně je pár metrů od incidentu.

VIDEO: Podívejte se na Djokovičův výlev


“Byl to možná jeden z nejtěžších zápasů na Wimbledonu, které jsem kdy odehrál. Ten incident mě mrzí, byl jsem od ní opravdu blízko a křičel jsem, snad budu mít možnost se jí omluvit,” říkal na tiskové konferenci Djokovič, který pátý set vyhrál 7:5 a postoupil mezi nejlepších osm.

“Jak jsem řekl, mrzí mě to, nervy mi v důsledku těžkého utkání pochodovaly,” kál se Djokovič, který ve čtvrtfinále narazí na Chorvata Marina Čiliče, nasazenou devítku.

"Hrál jsem skvěle a dobře se poslouchá, že Novak musel hrát jedno z nejtěžších utkání tady, ale chtěl jsem vyhrát, proto jsou moje pocity smíšené a jsem zklamaný," řekl Anderson, jehož výborný servis Djokoviče frustroval. "O to jsem se snažil, dostat ho z rytmu a fungovalo to. Jen ne až do konce, škoda,“ uzavřel Jihoafričan.

Novak Djokovič seřval na Wimbledonu sběračku míčků, která dlouho otálela s podáním ručníku
Novak Djokovič seřval na Wimbledonu sběračku míčků, která dlouho otálela s podáním ručníku

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud