11. července 2016 • 04:50

Ať Lendl trénuje Anglii! Legendy velebí ikonu po Murrayho triumfu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostatní v jeho lóži skákali na nohou. Jen Ivan Lendl zachovával většinu finálového klání tenisového Wimbledonu kamennou tvář. Přesto je trenér ostravského původu jedním ze zásadních pilířů úspěchu Andy Murrayho. Po jeho druhém titulu v travnatém londýnském chrámu se na adresu tenisové legendy nesla slova chvály. „Pojďme Lendla vzít k anglické reprezentaci,“ navrhl například dlouholetý obránce Liverpoolu Jamie Carragher.



Lendl se k britské jedničce vrátil krátce před Wimbledonem. Magie tenisové legendy, která byla i u jeho prvního titulu na domácí trávě před třemi lety, opět zafungovala. Andy Murray vymlátil ve třech setech Milose Raonice a po precizním výkonu zaslouženě opanoval finále.

Všichni si vychutnávali velký triumf domácího borce. Emoce v závěru neudržel ani Ivan Lendl. Většinu času ledově klidný muž, z jehož kamenné tváře nelze absolutně nic vyčíst, po posledním míčku zatleskal a hlasitě zakřičel, byl viditelně dojatý a při děkovné Murrayho řeči se i rozesmál.

Jeden z nejlepších tenistů v dějinách jako tzv. superkouč splnil se svým svěřencem vytyčený cíl. „Pojďme Ivana Lendla zařadit do okruhu kandidátů na trenéra anglické reprezentace,“ navrhl na Twitteru Jamie Carragher, dlouholetý stoper Liverpoolu i národního týmu.

Tenisová legenda měla většinu zápasu ruce opřené o reklamní panel a s kamenným výrazem ve tváři sledovala počínání borců na kurtu. Přitom ostatní v Murrayho lóži stáli na nohou a hlasitě skotského hráče povzbuzovali.

Jen Lendl v klidu seděl a během zápasu snad nezměnil pozici. „Nechtěl bych s ním hrát poker,“ poznamenal další někdejší anglický fotbalista a dnes populární televizní komentátor Gary Lineker.

Lendl, o jehož služby stál i nejlepší český tenista Tomáš Berdych , se k Murraymu vrátil po dvouleté přestávce. Osudové spojení dvou výjimečně pracovitých a ambiciózních mužů znovu splnilo svůj účel.

Murray získal pro svou zemi další triumf a patří k nejslavnějším postavám v zemi. „Gratuluji. Jde pravděpodobně o nejlepšího britského sportovce historie,“ poznamenal už vážnějším tónem Lineker.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud