Pavel Novotný
19. května 2009 • 15:00

Caroline Wozniacká: nová hrdinka Dánska

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTOGALERIE - Dánsko a tenis? Toto spojení si mnoho fanoušků bílého sportu dává jen obtížně dohromady. Nyní si budou muset zvyknout. Caroline Wozniacká se stala první tenistkou této země, která pronikla mezi nejlepších deset hráček planety.



Brzy teprve devatenáctiletá blondýnka zažívá sezonu jako z pohádky. Posuďte sami: od začátku roku si stačila připsat již tři finálové účasti v Memphisu, Charlestonu a naposledy na právě skončeném turnaji v Madridu, kde prohrála až se světovou jedničkou Dinarou Safinovou. Takovou bilanci by ji mohla závidět nejedna soupeřka.

Svůj zatím jediný turnajový triumf v letošní sezoně si připsala na turnaji v Ponte Vedra Beach, na svém kontě již má navíc skalpy například Klejbanovové, Schnyderové, Mauresmové či Dementěvové.

Do dějin dánského sportu se sympatická rodačka z Odense zapsala ve třetím kole madridského turnaje, kdy poslala balit kufry Rusku Klejbanovovou, ale především si zajistila poprvé v kariéře postup do elitní desítky. Bez nervů hrající Dánku zastavila až již zmiňovaná Safinová.

Caroline WozniackáFoto ČTK



"Chtěla jsem zápas proti Klejbanovové moc vyhrát, byl to můj cíl. Nikdy žebříček nějak moc nesleduji, ale když mi novináři řekli, že když zvítězím, budu v desítce, obrovsky mě to motivovalo. Bojovala jsem o každý bod. Myslím, že v bojovnosti je moje síla. Ta mi pomohla dostat se až tak vysoko," netajila nadšení mladá Dánka.

Půvab mladé slečně rozhodně nelze upřít.


"Jsem hrdá na to, co jsem dokázala. Cítím se skvěle, že jsem se zapsala do historie Dánska. Teď mám před sebou další cíl. Chci se dostat na své vysněné místo," tají své cíle Wozniacká.

Do dějin své země vstoupila i čínská hráčka Jie-Zhengová, která se jako první hráčka Číny dostala mezi nejlepších patnáct tenistek světa.

Caroline Wozniacká
Narozena 11.7.1990 v Odense (Dánsko)
Hraje rukou pravou
Postavení na žebříčku (dvouhry) 10
Vyhraných titulů ve dvouhře 4
Prize money 1,5 milionů dolarů
Výška/váha 177 cm / 58 kg

Caroline Wozniacká
Caroline Wozniacká

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud