Pavel Novotný
27. ledna 2011 • 17:45

Nadal: Od začátku bylo jasné, že nemůžu vyhrát

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Problémy se zadním stehenním svalem údajně stojí za nejistým výkonem a porážkou Rafaela Nadala ve čtvtfinále Australian Open s krajanem Davidem Ferrerem. "Nechci se však o tom zmiňovat, vypadalo by to, že snižuji výkon svého soupeře," uvedla po prohraném utkání světová jednička.



Pak se však Nadal pro španělská média přeci jen rozpovídal. "Vím moc dobře, co mi je. Nemám naštěstí nic důležitého přetržené, ale vím přesně o místě, kde cítím problémy a také vím, čím je to zapříčiněné," dál mlží o svém zranění rodák z Mallorky.

Devítinásobný grandslamový vítěz se po třísetové porážce na zdravotní problémy nevymlouval. "David hrál velmi dobře, úroveň jeho tenisu byla vynikající  a prostě jsem mu nebyl schopen konkurovat," uznal kvality sedmého hráče světa Nadal.

David Ferrer (vlevo) vyřadil ve čtvrtfinále Australian Open svého krajana Rafaela NadalaFoto Reuters


"Skoro to vypadá, že vždy, když prohraju, tak mám nějaké zdravotní problémy. Nechci mít takovou image," říká světová jednička.

"Zkoušel jsem dělat vše, co bylo v mých silách, ale bylo jasné, že z toho moc nevymyslím. Necítil jsem se dobře od samého začátku. Prakticky od úvodu bylo jasné, že nemůžu vyhrát."



Rafael Nadal se v podobném duchu loučil s Australian Open i v minulém roce, kdy balil kufry po čtvrtfinálovém klání s Andy Murraym, které ve třetím setu za stavu 2:0 na sety a 3:0 na gamy pro Skota pro zranění vzdal.

"Nesnáším takové konce. I když to nebylo úplně stejné jako minulý rok, nechci, aby se něco podobného opakovalo," říká Rafa.

Rafael Nadal opouští kurt po čtvrtfinálové prohře s Davidem FerreremFoto Reuters


V čem byl oproti minulému roku podle úřadující světové jedničky největší rozdíl? "Minulý rok jsem problémy s kolenem, což byl velký handicap, protože kolena jsou moje slabina," připomněl svojí Achillovu patu vítěz třiačtyřiceti turnajů ATP.

"Tenkrát to bylo daleko horší, naštěstí teď je to něco jiného a není v tom řádná souvislost," vzhlíží s optimismem do budoucnosti Nadal.

David Ferrer slaví svou výhru nad Rafaelem Nadalem
David Ferrer slaví svou výhru nad Rafaelem Nadalem



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud