16. února 2011 • 15:57

Agassiho a Grafovou doplní Novotná s Mandlíkovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalé české tenisové hvězdy Jana Novotná, Hana Mandlíková a Jiří Novák doplní Němku Steffi Grafovou a Američana Andreho Agassiho v pražské exhibici Advantage Tennis IV. Hrát se bude v O2 areně už 7. června.



Organizátoři původně plánovali akci stejně jako při předchozích třech ročnících na listopad. Nakonec ale zvolili červnový termín, dva dny po finále dvouhry mužů na Roland Garros. "Nenašli jsme jiné datum. Chtěli jsme je jako pár a oni v listopadu akceptovat termín nemohli. Mají rodinu a Steffi nechce do Evropy na delší dobu bez dětí," řekla šéfka projektu Petra Píchalová-Langrová na tiskové konferenci.

Složení dvojic do dvouher ještě organizátoři z agentury Česká sportovní dolaďují, ale dá se očekávat, že Novotná nastoupí na set proti Grafové a Novák si zahraje s Agassim. Exhibici uzavře smíšená čtyřhra a na kurtu se objeví také junioři.

Celkem se v Praze objeví držitelé dohromady 35 grandslamových titulů ve dvouhře - 22 jich má Grafová, její manžel Agassi osm, čtyři Mandlíková a jeden Novotná. "Překonávat tato čísla nebude jednoduché," řekl majitel pořádající agentury Miroslav Černošek. "Velice jsme usilovali o toto složení projektu. Nechtěli jsme samostatně Agassiho, ten by nebyl tak atraktivní jako vystoupení této manželské dvojice," konstatoval.

"Je to i pro mě veliká příležitost si zahrát doma před tak velkým publikem, i když po ukončení kariéry, a strašně moc se na to těším," řekla Novotná. "Dobře se na to připravím, abych nebyla nervózní," dodala dvaačtyřicetiletá Novotná.

Její duel s Grafovou bude atraktivní už proto, že v minulosti spolu svedly celkem třiatřicet bitev, z nichž Novotná vyhrála jen čtyři. Památný je především jejich zápas ve finále Wimbledonu 1993, v kterém Novotná vedla nad Grafovou už 4:1 a 40:15 v rozhodující sadě, ale zápas prohrála, načež plakala vévodkyni z Kentu na rameni.

Vstupenky budou v prodejní síti Sazkaticket od května a ceny se budou pohybovat od 290 do 590 korun, tedy stejně jako v roce 2008 při účasti Peta Samprase, kdy se exhibice Advantage Tennis konala poprvé. Následně se v Ostravě představil Švéd Stefan Edberg a loni se do svého rodiště vrátil legendární Ivan Lendl.

Jednání s agenturou Agassiho o exhibici začala loni na jaře. Píchalová je s právními zástupci slavné dvojice v kontaktu každý druhý den. "Dohodli jsme se rychle, ale hodně detailů zabere, kam pro koho pošleme, kde bude kdo bydlet nebo jaká reklama může být, aby je to nepoškodilo," řekla Píchalová-Langrová, podle níž má smlouva 25 stran.

Největší změna proti předchozím jednáním o exhibici je, že dříve se nejednalo s agenturou. "Samprasovi dělal manažera bratr a v případě Beckerů a Wilanderů i Ivana Lendla jsme to řešili napřímo díky dobrým vztahům," řekl Černošek.

Neřekl cenu, kterou Agassi s Grafovou za účast požadují. "Původně nás trošku trénovali, ale dostali jsme se na reálnou hodnotu exhibice. A pokud klesne dolar, bude to ještě lepší," pronesl Černošek a doufal, že pražskou O2 arenu diváci zcela zaplní.

Zatím není jasné, zda Agassi s Grafovou přijedou do Prahy i s dětmi, skoro desetiletým synem Jadenem Gilem a sedmiletou dcerou Jaz Elle. "To nevím, ale myslím, že v Evropě budou děti mít," řekla Píchalová-Langrová. "To bude na pořadu dne. Komunikaci jsme neukončili a pokračujeme dál," doplnila.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud