Pavel Novotný
16. března 2011 • 12:05

Sklíčená Serena: Bolí to, svět se mi zhroutil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla světovou jedničkou. Nyní však třináctinásobná grandslamová vítězka čelí soupeři nejtěžšímu. Lékaři u devětadvacetileté Sereny Williamsové diagnostikovali plicní embolii,  kvůli které již musela podstoupit náročnou operaci. "Prošla jsem si velkou depresí, celou dobu jsem jen plakala, svět se mi zhroutil," popisuje těžké životní okamžiky rodačka ze Saginawu.



"Když se dovíte takovou zprávu, svět se vám rozpadne jako domeček z karet. Vše, co mě teď může udělat šťastnou, je zdraví, ale tenis ke svému životu potřebuji. Stále chci vyhrávat velké zápasy, turnaje, ve dvouhře nebo deblu, to je jedno."

Lékaři diagnostikovali vážnou nemoc u Williamsové minulý měsíc a během operace odstranili z plic Američanky hrudky krve, které mohou způsobit vážné zdravotní problémy. Jak však byla operace úspěšná, se dle lékařů ukáže až v následujících třech týdnech.


Potencionální návrat Sereny tak zůstává ve stínu vážné nemoci. "Nedokážu říct, jaká doba je reálná. Opravdu nevím. Nedokážu ani odhadnout datum, kdy bych mohla začít hrát tenis. Trvá to už hrozně dlouho, ale prostě to nelze určit. Chci být hlavně zdravá," říká pětinásobná vítězka Australian Open.

"Stále doufám, že všechno půjde dobře. Zase chci hrát tenis a věřím, že se dostanu opět na vrchol. Že budu možná i lepší, rychlejší, ale i chytřejší než dosud," uzavírá mladší ze sester Williamsových.

Serena Williamsová se hecuje v semifinále proti Petře Kvitové
Serena Williamsová se hecuje v semifinále proti Petře Kvitové


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud