Pavel Novotný
25. dubna 2011 • 17:45

Otec Wozniacké: Pro dceru chci Navrátilovou

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako drahý diamant září mezi ženskou tenisovou elitou světová jednička Caroline Wozniacká. Přesto potřebuje dánský drahokam k absolutnímu lesku ještě trošku vybrousit. I když má dvacetiletá kráska na svém kontě již  patnáct vyhraných turnajů, triumf na grandslamech ji stále chybí.



Otec Caroline Piotr Wozniacki podle dánského tisku velmi vážně zvažuje angažování pražské rodačky Martiny Navrátilové, která by měla jeho dceři pomoci definitivně si podmanit tenisový svět i na turnajích velké čtyřky.

Bývalý fotbalista, který své umění prokázal jak v rodném Polsku, tak i Dánsku, o důležitosti wimbledonské šampiónky pro další kariéru své dcery nepochybuje.

„S Martinou jsem již mluvil. Když ona hrála tenis, byla odbornicí na vyhrávaní největších turnajů. Byla vynikající jak ve dvouhře, tak i v deblu či smíšené čtyřhře. Byl bych rád, kdyby s mojí dcerou spolupracovala na bázi konzultantky,“ říká Piotr Wozniacki.

Světová jednička Wozniacká se odmítla svléknout pro časopis Playboy
Světová jednička Wozniacká se odmítla svléknout pro časopis Playboy


Čtyřiapadesátiletá Navrátilová se zatím k případné spolupráci se světovou jedničkou pro média nevyjádřila. Vítězka osmnácti grandslamových turnajů ve dvouhrách (celkově nasbírala neuvěřitelných 59 triumfů z turnajů velké čtyřky) by měla své následovnici bezpochyby hodně co říct.

„Je nejlepší tenistkou dvouhry, čtyřhry i smíšené čtyřhry, která kdy žila,“ prohlásila o světové legendě další velká postava bílého sportu Billie Jean Kingová.

„Najmout Martinu samozřejmě nebude nic levného. Cena může dosáhnout klidně i 300 tisíc dolarů (téměř 5 milionů korun). Budeme muset sáhnout hluboko do kapsy,“ dodává otec světové jedničky.

Přesto by peníze neměly být pro případné angažování bývalé tenisové královny problém. Vždyť první světová jednička v historii dánského tenisu si během své krátké kariéry přispala na konto již téměř 10 milionů dolarů (přes 156 milionů korun).

CAROLINE WOZNIACKÁ
narozena: 11.6.1990, v Odense (Dánsko)
na žebříčku: 1.
výška/váha: 177 cm / 58 kg
vyhraných turnajů: 15
hraje rukou: pravou
Prize Money: 9 438 796 (dolarů)
Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud