9. května 2011 • 14:07

Benešová jde v Římě dál, končí Strýcová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Iveta Benešová postoupila do druhého kola turnaje v Římě po vítězství nad Argentinkou Gisele Dulkovou 6:2 a 6:1. Naopak její reprezentační kolegyně z fedcupového týmu a deblová partnerka Barbora Záhlavová-Strýcová svůj zápas nezvládla a po třísetové bitvě podlehla Španělce Lourdes Domínguezové.



Benešová argentinské soupeřce oplatila porážku z březnového turnaje v Monterrey a porazila ji pošesté z osmi vzájemných duelů. Její příští protivnicí bude turnajová šestka Samantha Stosurová z Austrálie.

Záhlavová-Strýcová s Domínguezovou hladce ztratila první set 1:6, ale druhý získala sama ještě přesvědčivěji 6:0. Mířila pak k postupu a za stavu 5:3 podávala na vítězství v zápase, šanci ale nevyužila a nakonec ztratila i tie-break v poměru 4:7.

Se stejnou soupeřkou nezvládla třísetovou bitvu ani při dosud jediném vzájemném utkání na předloňském French Open.

V ženské části pavouka v Římě figuruje ještě Lucie Šafářová, jež se v prvním kole utká s japonskou veteránkou Kimiko Dateovou-Krummovou.

Do mužského turnaje kategorie Masters zasáhne z pozice nasazené sedmičky Tomáš Berdych, který měl v prvním kole volný los a ve druhém bude jeho soupeřem Argentinec Juan Monaco.

Dvouhra - 1. kolo:

Muži
Simon (Fr.) - Roddick (12-USA) 6:3, 6:3.

Ženy

Dvouhra - 1. kolo:

Benešová (ČR) - Dulková (Arg.) 6:2, 6:1,
Domínguezová (Šp.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:1, 0:6, 7:6 (7:4).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud