7. června 2011 • 17:20

Šafářové pomohla k postupu bombová evakuace

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

České tenistky Lucie Šafářová a Barbora Záhlavová-Strýcová postoupily na turnaji v Kodani do druhého kola. Osmatřicátá hráčka světa Šafářová však měla velké problémy s neznámou Australankou Johannou Kontaovou a po prohrané úvodní sadě jí ke zvratu pomohla nečekaná pauza. Pořadatelé totiž kvůli avizované bombě museli evakuovat halu.



Šafářová s dvacetiletou australskou kvalifikantkou ze čtvrté stovky světového žebříčku prohrála první set 4:6, v úvodu druhého pak přišla evakuace. Po téměř půlhodinové přestávce se česká hráčka zlepšila a navzdory 46 nevynuceným chybám zápas otočila. Další sady získala 7:5 a 6:3.

Záhlavová-Strýcová se dočkala výhry na okruhu WTA po dvou měsících. Pátá nasazená Češka zdolala v prvním kole hladce za 55 minut 6:2, 6:1 Švédku Sofii Arvidssonovou.

Pětadvacetiletá Záhlavová-Strýcová tak ukončila sedmizápasovou sérii porážek, která trvala od dubnového turnaje v Charlestonu. Naposledy prohrála v prvním kole grandslamového Roland Garros s pozdější vítězkou Li Na z Číny.

O dva roky starší Arvidssonovou porazila česká fedcupová reprezentantka poprvé po devíti letech, následující čtyři zápasy s ní prohrála bez zisku setu. Příští soupeřkou Záhlavové-Strýcové bude německá kvalifikantka Mona Barthelová. Šafářová zatím neví, s kým se utká v dalším zápase.

Dvouhra - 1. kolo:

Záhlavová-Strýcová (5-ČR) - Arvidssonová (Švéd.) 6:2, 6:1,
Larssonová (Švéd.) - Manasjevová (Rus.) 6:3, 6:3,
Barthelová (Něm.) - Glatchová (USA) 6:2, 7:5,
Šafářová (4-ČR) - Kontaová (Austr.) 4:6, 7:5, 6:3,
Halepová (Rum.) - Sevastovová (6-Lot.) 6:7 (5:7), 7:6 (7:4), 6:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud