Martin Hašek
22. července 2011 • 09:47

Kvitová v Tatrách: Prchala před průtrží mračen!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

REPORTÁŽ + FOTOGALERIE - Dobrodružné i humorné chvilky zažívá tenistka Petra Kvitová na kondičním soustředění ve Vysokých Tatrách. V průtrži mračen prchala do bezpečí z výletu na Rysy, včera si zase před novináři v uvolněné náladě na čas upletla svůj blonďatý cop.



Wimbledonské vítězství nebude jedinou červencovou vzpomínkou, kterou si Petra Kvitová uchová hluboko v paměti. V Tatrách se v úterý přesvědčila, že zůstat napospas měnícímu se počasí v horách není žádná legrace. Při cestě na Rysy ji totiž při túře s trenéry Davidem Kotyzou a Jozefem Ivankem zaskočil déšť, dolů pak všichni museli dramaticky prchat.



„Jsem ráda, že jsem si při cestě zpátky nic neudělala. Když jsme sbíhali dolů, byly tam kameny. Nebylo to nic příjemného,“ líčí Kvitová.

Ze zpáteční cesty byla během několika minut proudící řeka a výletníkům nezbylo než upalovat dolů. Kvitová přitom ještě stále léčí zraněný stehenní sval z Wimbledonu.

„Měli jsme obavy, aby se zranění nezhoršilo. Podmínky byly komplikované. Chodník se proměnil v potok, museli jsme jít dolů. Jsem rád, že všechno dobře dopadlo,“ říká Ivanko.

Horské výlety jsou součástí tatranského kondičního soustředění, na kterém tenistka už deset dní nabírá síly po wimbledonské slávě. Už v neděli se Kvitová podívala na Lomnický štít. Každý den ji ale čekají především výběhy kolem blízkého plesa a také dřina v hotelové posilovně, kde vždycky zní její oblíbená rozhlasová stanice.

Wimbledonská šampionka Petra Kvitová si na soustředění ve slovenských Tatrách vyrazila na tůru na Rysy, při které musela prchat před průtrží mračen
Wimbledonská šampionka Petra Kvitová si na soustředění ve slovenských Tatrách vyrazila na tůru na Rysy, při které musela prchat před průtrží mračen

„Není cvik, který by nechtěla dělat. Naopak ji musím mírnit,“ vysvětluje Ivanko.

Včerejší volné odpoledne si Kvitová vyhradila pro média. Dorazilo kolem čtyřiceti novinářů, když tenistka vyšla z hotelu a mířila na krátký fotografický brífink před místní skokanské můstky, jeden z kameramanů za běhu upadl a rozplácl se na zemi.

Při tiskovce ale hektická atmosféra rychle opadla. Kvitová byla v pohodě a uvolněná. Na otázky slovenských žurnalistů dokonce odpovídala také ve slovenštině.

Když dostala otázku, za co nejvíc míňá, tedy utrácí, bryskně opáčila: „Nejvíc míňam na letenkách a tenise.“ Kvitová také potvrdila, že jí Jaromír Jágr „písal“ po triumfu v Londýně a na kontrolní otázku si vzpomněla, že korytnačka je česky želva.

„Prvního osobního kouče jsem měla Maťa Liptáka, tam na mě slovenčina dýchla,“ vysvětlovala pak s úsměvem. „Teď ji mám od Jože (Ivanka - pozn. red.). Když přijedu na Slovensko, jsem trochu zblblá a mluvím slovensky. Moc mi to nejde. Jožo se mi někdy směje.“

Když přišla řeč na to, jak dlouho trvá, než si před zápasem uváže cop, chvilku váhala, ale nakonec to pro kamery předvedla v přímém přenosu. Zvládla to za 26 sekund.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud