31. července 2011 • 17:20

Čermák slaví jubilení 25. deblový triumf kariéry

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista František Čermák získal spolu se Slovákem Filipem Poláškem na turnaji v Gstaadu titul ve čtyřhře. Ve finále porazili německo-rakouskou dvojici Christopher Kas, Alexander Peya 6:3, 7:6 a český hráč si připsal jubilejní 25. deblový triumf v kariéře.



Čtyřiatřicetiletý Čermák vyhrál třetí turnaj v sezoně a druhý s Poláškem. Před Gstaadem zvítězili při společné premiéře v Bělehradu, s Italem Danielem Braccialim pak získal titul v červnu v Hertogenboschi. Před týdnem s novým slovenským spoluhráčem nezvládli finále v Hamburku, kde byl jedním z jejich přemožitelů Peya.

"Poté, co jsme prošli prvním kolem, hráli jsme pořád líp a líp a těžili z narůstajícího sebevědomí," řekl Polášek, v 26 letech o osm mladší než jeho český parťák. Ten v Gstaadu triumfoval už potřetí, protože v roce 2005 neprohrál Čermák po boku Leoše Friedla a o dva roky později s Pavlem Víznerem. Polášek na švýcarské antuce vyhrál už v roce 2008 s Jaroslavem Levinským.

Španěl Granollers vyhrál titul na turnaji ve švýcarském Gstaadu Španěl Granollers vyhrál titul na turnaji ve švýcarském GstaaduFoto EPA


"V prvním setu se nám podařil hned brejk na 3:0, ve druhém začalo hodně foukat a měli jsme trochu problémy. Na konci jsme byli nervózní všichni, ale dopadlo to dobře," dodal slovenský tenista, který je nyní s Čermákem v pořadí ATP deblových párů na devatenáctém místě. Z Gstaadu vyrazili do Kitzbühelu a před US Open budou hrát ještě jeden turnaj.

Titul ve dvouhře v Gstaadu získal Marcel Granollers ze Španělska, který ve finále porazil krajana Fernanda Verdaska 6:4, 3:6, 6:3. Připsal si tak první turnajový triumf v sezoně, Verdasco naopak neuspěl ani ve třetím letošním utkání o titul.

Tenisový turnaj mužů ve švýcarském Gstaadu (antuka, dotace 450.000 eur):

Dvouhra - finále: Granollers (8-Šp.) - Verdasco (4-Šp.) 6:4, 3:6, 6:3.
Čtyřhra - finále: Čermák, Polášek (1-ČR/SR) - Kas, Peya (2-Něm./Rak.) 6:3, 7:6 (9:7).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud