Pavel Novotný
6. září 2011 • 10:35

Půlnoční souboj Federera: Hrát v jednu ráno? Je to zvláštní

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Přijďte se podívat na zápas hrající legendy Rogera Feferera. Hraje o čtvrtfinále US Open proti Argentinci Monakovi. Kdy? Utkání začíná před půlnocí, bude to stát za to! Takového pozvání byste se mohli dočkat, pokud byste se ocitli v New Yorku, kde se odehrává čtvrtý grandslamový turnaj roku US Open.



Každý z turnajů velké čtyřky má svá specifika. Australian Open se může pyšnit primátem prvního grandslamu roku, Roland Garros zase řadou nekonečných zápasů a titulem neoficiálního mistrovství světa na antuce, Wimbledon pro změnu nejprestižnějším turnajem světa.

Ale jen ve Flushing Meadow a US Open můžete vidět světové hvězdy, jak se na dvorcích prohánějí třeba i v jednu ráno. To se stalo i v případě světové trojky Rogera Federera, který ke svému utkání čtvrtého kola proti Monakovi nastoupil krátce před půlnocí.

A protože se v tuto "nekřesťanskou" hodinu nechtěl se svým soupeřem příliš zdržovat, vyprovodil ho za 82 minut po setech 6:1, 6:2 a 6:0. Do šaten se tak dostal "už" ve čtvrt na dvě ráno.

Federer měl důvod k úsměvůmFoto ČTK
Šestatřicátého hráče světa zasypal čtrnácti esy, čtyři stačil nešťastnému Argentinci nasázet i během jediného gamu. "Některé sporty, jako třeba golf, začínají v osm ráno. Je to šílené, začínat v tento čas. Tělo velmi obtížně reaguje, někdy je těžké se dostat do tempa," okomentoval svůj noční mač šestnáctinásobný grandslamový vítěz.

Na rodákovi z Basileje se však netradiční začátek utkání nijak neprojevil. Během krátkého zápasu si připsal 42 vítězných míčů oproti 21 nevynuceným chybám. Celý duel byl o 1 hodinu a 22 minut kratší, než potřebovala k postupu světová jednička Caroline Wozniacká.

Jsem moc překvapen, jak jsem dokázal zahrát, jaké jsem měl reakce. Brzy jsem se dostal do tempa, cítil jsem se svěží a hrál jsem fantasticky," liboval si Federer.

Jeho slova potvrzuje i statistika. Z úvodních pětadvaceti výměn jich vyhrál rovných dvacet, na prvních pět vítězných her mu stačilo pouhých dvanáct minut! Neskutečně začal i druhý set. Při úvodním gamu druhého setu si Monaco na míček ani nesáhl - dostal čtyři esa.

"Roger hrál fantasticky. Neměl jsem žádnou šanci. Míče z jeho rakety byly neskutečně rychlé, servis fantastický. Nebyl jsem dostatečně rychlý, nemohl jsem se dostat do tempa tak, jak jsem zvyklý v ostatních zápasech," řekl Monaco.

VIDEO: Fanstastická výměna Federera v utkání s Monakem



Argentinský tenista však našel i další důvody své jasné porážky. "Udělal jsem i další chyby. Rozcvičoval jsem se pět hodin před zápasem, ale pak jsme čekali v šatně a když jsem šel na dvorec, cítil jsem se trochu ztuhlý a trvalo mi, než jsem zase začal cítit nohy," dodal.

Roger Federer se osmifinálovým vítězstvím dostal do svého třicátého čtvrtfinále v řadě, kde ho čeká Francouz Tsonga. Na bojovného soupeře nemá legenda bílého sportu příliš dobré vzpomínky.

Tsonga Federera vyřadil ve čtvrtfinále Wimbledonu, navíc v utkání, ve kterém Švýcar vedl již dva nula na sety. Francouz se tak stal prvním tenistou, kterému se podařilo na grandslamech zdolat Federera z tak nepříznivého stavu.

"Tsonga je pro mě výzva. Rád hraji takhle velké zápasy. Utkání proti tenistům, kteří jsou plní energie a chutí vás porazit, jsou pro mě velkou motivací. Moc se na to těším," brousí si na svého soupeře struny Federer.

Argentinský tenista neměl protizbraň
Argentinský tenista neměl protizbraň

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud