23. září 2011 • 10:13

Klára Zakopalová už je na turnaji v Soulu v semifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

České tenistce Kláře Zakopalové se na turnaji v Soulu druhým rokem po sobě daří. Loni hrála v korejské metropoli finále a letos už prošla po dnešní výhře nad Američankou Vaniou Kingovou 6:2, 4:6 a 6:1 do semifinále.



Příští soupeřkou Zakopalové bude turnajová šestka María José Martínezová ze Španělska, která vyřadila třetí nasazenou Julii Görgesovou z Německa.

Ve čtvrtfinále v Soulu těžila Zakopalová z dobrého returnu a tlaku při servisu Kingové, které vzala podání v osmi z devíti možností. Rozhodující třetí set Češka ovládla a po hodině a 35 minutách hry proměnila první mečbol.

"Odvedla jsem dobrou práci a jsem moc ráda, že jsem Vaniu porazila, protože ona je nebezpečná soupeřka," řekla Zakopalová po utkání novinářům. "V třetí sadě jsem hrála trpělivě, byla jsem hodně koncentrovaná na svoji hru a snažila se co nejvíce vyvarovat chyb. Zvládla jsem to a šla do sprchy jako vítězka," usmála se.

Devětadvacetiletá Zakopalová porazila o sedm let mladší Kingovou poprvé v kariéře. Předešlé tři zápasy pražská rodačka prohrála, poprvé před šesti lety na US Open, kdy bylo Kingové šestnáct let a v žebříčku byla až na 721. místě.

V semifinále je Zakopalová potřetí v sezoně, stejně daleko došla v lednu v Hobartu a po Wimbledonu v Budapešti. Dál se ale Zakopalová letos nedostala.

Dvouhra - čtvrtfinále:
Zakopalová (ČR) - Kingová (USA) 6:2, 4:6, 6:1,
Hercogová (5-Slovin.) - Cibulková (4-SR) 6:3, 6:1,
Voskobojevová (Kaz.) - Duševinová (Rus.) 6:2, 6:3.

Vstoupit do diskuse
1

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud