12. října 2011 • 18:17

Výbuch Strýcové. V prvním kole vypadla s neznámou Australankou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

TURNAJ V LINCI - Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová vypadla na turnaji v Linci hned v prvním kole. Česká hráčka dnes podlehla Australance s ruskými kořeny Anastasii Rodionovové 6:7 a 1:6.



Původně měla Záhlavová-Strýcová nastoupit proti Argentince Gisele Dulkové, která se však rozhodla kvůli potížím se zády z dvouhry odstoupit a představí se pouze ve čtyřhře. Sedmdesátá hráčka singlového žebříčku WTA se chystá s Italkou Flavií Pennettaovou na Turnaj mistryň v deblu.

V pavouku ji nahradila 115. hráčka světa Rodionovová, která původně neuspěla v kvalifikaci. Česká tenistka s ní svedla velkou bitvu v úvodním setu.

V tie-breaku prohrávala už 0:5, dokázala vyrovnat na 6:6, ovšem další dva míče patřily soupeřce. V druhé sadě už Záhlavová-Strýcová, které patří v pořadí WTA 44. příčka, uhrála pouze jeden game.

S Rodionovovou se letos utkala potřetí a podruhé prohrála. Celkově s ní má bilanci 2:3.

Porážka mohla Záhlavovou-Strýcovou mrzet dvojnásob, neboť Australanka následně bez boje postoupila do čtvrtfinále. Italka Pennettaová, s kterou se měla utkat v druhém kole, kvůli nespecifikovanému zranění se rozhodla ve dvouhře nepokračovat. Stejně jako její partnerka Dulková se soustředí na debla.

Dvouhra - 1. kolo:

Rodionovová (Austr.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 7:6 (8:6), 6:1,
Briantiová (It.) - Lisická (5-Něm.) 7:5, 4:6, 6:3,
Pennettaová (9-It.) - Vesninová (Rus.) 7:6 (7:4), 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud