26. října 2011 • 04:00

Trenér Kotyza šel na kurt a probudil Kvitovou: Péťa ukázala velké srdce

Autor: jj, jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bojovala s obrovskou trémou, žaludek měla až v krku. Kouč David Kotyza ale dokázal Petru Kvitovou uklidnit a nasměrovat ji k vítězství. Česká tenistka vstup do Turnaje mistryň v Istanbulu zvládla, Zvonarevovou porazila ve dvou setech. "Taková výhra je dobrý vklad, ale obě skupiny budou ještě hodně zajímavé," uvedl Kotyza.



Kvitová v prvním setu vedla 3:2, obě soupeřky si do té doby vzájemně prorážely podání. Poté David Kotyza sestoupil z tribuny ke Kvitové na dvorec a česká tenistka se zvedla. "Dneska si myslím, že jí to bodlo," usmál se kouč české tenistky.


Kdo rozhoduje, že za Petrou na kurt půjdete?
"Správně by měla ona, ale když cítím, že bych tam měl jít, tak se přihlásím a Petra si mě všimne. Ale stalo se nám už taky, že jsem chtěl jít a Péťa si toho nevšimla. Dneska si myslím, že jí to bodlo."

Proč jste za ní vyrazil?
"Mohla líp servírovat, hrát z kurtu svojí leváckou zatáčku. Řekl jsem jí, ať podává všechno zatočený do bekhendu, protože další míč dostane na forhend a s tím si toho může víc dovolit a může jít i na síť. V prvním setu tam chodila dost často, zvolila to dobře."

Jakou máte při koučování na kurtu úspěšnost?

"První půlka roku byla dobrá, ale teď párkrát po Wimbledonu jsem byl velmi neúspěšný, když jsem tam šel. Já tomu nepřikládám velký význam, ani to nemám moc rád. Jsem pro to, aby to spíš tenistky zkusily uhrát sami. Ale když už ta možnost je, tak toho využíváme."

Kvitová odehrává jeden z míčků během zápasu se Zvonarevovou
Kvitová odehrává jeden z míčků během zápasu se Zvonarevovou

Věřil jste, že Petra dnes vyhraje?
"Petra věděla, že když dneska zahraje dobře, může jí porazit. Na betonu venku s ní vždycky prohrála, ale hala Petře svědčí a Věře tolik ne. Peťa dneska returnovala tak, že Ruska se jen bránila."

Vaše svěřenkyně prý byla před zápasem hodně nervózní...
"Nervózní byla ze všeho. Všechno je nové, nachází se v takové společnosti, ve které nečekala, že bude. Může si říct, už jsem hrála Wimbledon, ale tohle je zase nová situace. Bavili jsme se o tom v autě, když jsme jeli na zápas. Nervozita k tomu patří a nemá cenu se jí zbavovat. Spíš se s ní musíte skamarádit."

Za co jste jí dnes nejvíc pochválil?

"Skamarádila se s nervozitou a ukázala velké srdce. To, že tenis umí, všichni víme. Ale ukázat to v zápase, kdy začíná a navíc hraje proti holce, se kterou nechce hrát a já jsem taky nechtěl, aby jí ve skupině měla, tak to klobouk dolů. Za to jsem hrozně rád."

Vstoupit do diskuse
1

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud