Jonáš Bartoš
8. ledna 2012 • 04:30

VIDEO: Berdych a Kvitová dojali Austrálii, poklekli k vdově legendy

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Jestli rok 2011 zvládli čeští tenisté famózně, v roce 2012 od Petry Kvitové s Tomášem Berdychem čekejte pořádnou jízdu. Výkony, díky kterým suverénně opanovali australský Hopman Cup, nadchly i místní fanoušky. Když s vítěznou trofejí poklekli k 92leté vdově tenisové legendy Lucy Hopmanové, zaplněný Burswood Dome bouřil nadšením.



Čtyři zápasy, čtyři výhry, naprosto zasloužený triumf. V australském Perthu Kvitová s Berdychem do puntíku splnili roli nasazených jedniček a největších favoritů. Bulharsko, USA, Dánsko, ve finále Francie. Všichni soupeři museli sklopit hlavu a uznat dominanci českých tenisových jedniček.

"Nemohlo to dopadnout lépe. Především chci pogratulovat své partnerce, ona to vždy začala, dodala mi povzbuzení a já přidal druhý bod. Byl to fantastický týden," řekl Berdych při slavnostním vyhlášení. "Bylo příjemné s tebou hrát, byla to zábava. A děkuji i všem skvělým fanouškům," doplnila ho Kvitová.

Trofej vítěznému páru předala 92letá Lucy Hopmanová, vdova po legendárním tenistovi Hary Hopmanovi. V momentě, kdy čeští tenisté k sympatické dámě na vozíku poklekli a společně zapózovali fotografům, aréna bouřila nadšením.

VIDEO: Dojemný moment při předávání poháru najdete v čase 4:15


„Pro mě to bylo něco opravdu hodně speciálního. Věděla jsem, že si zahraji minimálně tři dobré zápasy proti kvalitním hráčkám a nebudu mít na sobě velký tlak. Doufám, že to tak bude pokračovat i na Australian Open,“ libovala si česká tenistka.

K ušatému stříbrnému poháru oba tenisté dostali ještě diamantové tenisáky, unikátní trofej pro vítěze prvního turnaje roku.

Petra Kvitová a Tomáš Berdych se pyšní diamantovými replikami tenisových míčků, které získali díky svému triumfu v Hopman CupuFoto Reuters

"Je to asi nejlepší cena, kterou lze na tenisovém turnaji dostat. Nějaká jiná trofej samozřejmě třeba znamená ještě lepší tenisový výsledek, ale tenhle diamantový tenisák je opravdu unikát a určitě se na něj nějaké hezké místo doma najde," řekl v rozhovoru pro idnes.cz Tomáš Berdych.

Berdych s Kvitovou vyhráli Hopman Cup pro Českou republiku po 18 letech, naposledy to zvládli v roce 1994 Petr Korda s Janou Novotnou.

Kvitová se z Perthu přesouvá do Sydney, kde ji čeká ostrá generálka na první grandslam sezony, Australian Open. Berdych míří rovnou do Melbourne na exhibiční turnaj v Kooyongu.

České hvězdy navazují na famózní rok 2011

Oba si drží úžasnou formu z loňské sezony. Rodačka z Fulneku to díky triumfům z Wimbledonu, Turnaje mistryň a dalších turnajů dotáhla až na druhé místo žebříčku, momentálně chystá útok na absolutní vrchol.

"Řeznice z Fulneku" rostoucí domimanci v ženském tenise potvrdila i na Hopman Cupu. Podruhé v řadě si poradila s Dánkou Wozniackou, současnou světovou jedničkou. "Sladká Caroline" musí tušit, že její kralování se chýlí ke konci. Pokud Kvitová vyhraje příští týden turnaj v Sydney, na prvním místě dojde ke střídání stráží.

Velké uznání zaslouží i Tomáš Berdych. V drtivé konkurenci mužského žebříčku se druhý rok po sobě dokázal udržet v elitní desítce, navrch přidal semifinále z Turnaje mistrů. Podle výsledků z Hopman Cupu je zřejmé, že česká dvojice hodlá na tenisovou elitu útočit i v právě zahájené sezoně...

Tomáš Berdych s Petrou Kvitovou líbají vítěznou trofej - Hopman Cup
Tomáš Berdych s Petrou Kvitovou líbají vítěznou trofej - Hopman Cup

Vstoupit do diskuse
3

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud