11. ledna 2012 • 08:20

Berdych prohrál na exhibici v Melbourne s mladíkem Tomicem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Tomáš Berdych po triumfu s Petrou Kvitovou na Hopmanově poháru prohrál na exhibici Kooyong Classic v Melbourne hned úvodní zápas. Ve čtvrtfinále dnes nestačil na domácího devatenáctiletého mladíka Bernarda Tomice, jemuž v prvním vzájemném duelu v kariéře podlehl 6:4, 3:6 a 4:6.



Berdycha při jeho prvním utkání venku trápil vítr, který mu nejvíc ztěžoval nadhazování míčku při podání. "Mám nevýhodu, že mám vyšší nadhoz, ale s tím se musí člověk poprat. A je blbé, když si člověk nadhodí balon a ten pak musí sebrat sběrač," řekl Berdych v rozhovoru Radiožurnálu.

"Bylo to ale přínosné. Všechno před tím se hrálo vevnitř a teď to bylo poprvé venku. Všechno špatné je k něčemu dobré, tady to byl extrém a léčba šokem je možná lepší," řekl sedmý hráč světa.

Před grandslamovým Australian Open se Berdych ještě rozehraje, protože exhibice na melbournském předměstí pro osm hráčů pokračuje i pro poražené a dohrává se zápasy o konečná umístění.

Nejlepší český tenista tak nastoupí proti Američanu Andymu Roddickovi, který prohrál s Francouzem Gaëlem Monfilsem.

Před rokem Berdych prohrál na Kooyong Classic rovněž hned ve čtvrtfinále, další zápasy kvůli dešti a časové tísni už nestihl.

Výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Tomic (Austr.) - Berdych (ČR) 4:6, 6:3, 6:4, Melzer (Rak.) - Tsonga (Fr.) 6:4, 6:3, Fish (USA) - Raonic (Kan.) 6:1, 6:2, Monfils (Fr.) - Roddick (USA) 7:6 (7:2), 7:6 (7:3).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud