25. ledna 2012 • 03:16

Kvitová jede, udolala drobnou Italku a postoupila do semifinále

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÝSLEDKY AUSTRALIAN OPEN | Tomáš Berdych se po prohře s Nadalem s turnajem rozloučil, Petra Kvitová ale válí dál. Česká tenistka ve čtvrtfinále Australian Open porazila Italku Erraniovou po setech 6:4, 6:4 a postupuje mezi čtyři nejlepší hráčky turnaje. Zároveň zůstává ve hře o pozici světové jedničky.



Loni v Melbourne česká lvice dohrála ve čtvrtfinále, letos míří ještě výš. Na čtvrtfinálovou výhru s drobnou Italkou Erraniovou se sice nadřela, ale roli favoritky nakonec splnila a slaví kýžený postup.

"Věděla jsem, že to nebude jednoduchý zápas. Ale bylo opravdu náročné koncentrovat se na každý míč, ona se hodně dobře pohybovala a za stavu 1:4 ve druhém setu jsem se musela tlačit do výměn. Naštěstí jsem to zvládla," libovala si v pozápasovém rozhovoru jednadvacetiletá hráčka.

"Povinné" vítězství Kvitové se nerodilo lehce, světovou dvojku srážely především nevynucené chyby (nakupila jich celkem 44). Její typická agresivní hra však slavila úspěch a za necelé dvě hodiny odcházela z kurtu s vítězným úsměvem. "Říkala jsem si, že musím začít hrát uvolněněji a víc v kurtu, abych měla šanci," řekla Kvitová.

Česká tenistka se v semifinále utká s ruskou kráskou Marií Šarapovovou, která si jasně poradila s krajankou Makarovovou 6:2, 6:3. Spolu s ní a Běloruskou Azarenkovou zůstává Kvitová mezi tenistkami, které po turnaji mohou vystřídat Dánku Wozniackou na pozici světové jedničky.

Šarapovová hraje v Melbourne výborně, cestou do finále ztratila jen jeden set. "Kvitová si hodně věří a hraje momentálně výborně, nejlepší tenis. Ve Wimbledonu to bylo těžké a teď se na zápas těším," řekla Ruska k semifinále s Kvitovou.

Ve čtvrtfinále mužské dvouhry čtvrtý nasazený Brit Andy Murray porazil Japonce Keie Nišikoriho 6:3, 6:3 a 6:1. Dvojnásobný finalista vyhrál desátý zápas za sebou a v semifinále se utká buď se světovou jedničkou a obhájcem titulu Novakem Djokovičem.

Novak Djokovič porazil navzdory potížím s levou nohou pátého nasazeného Španěla Davida Ferrera 6:4, 7:6, 6:1. Druhou semifinálovou dvojici tvoří světová dvojka Rafael Nadal ze Španělska a trojka Švýcar Roger Federer.

Výsledky:

Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
A. Murray (4-Brit.) - Nišikori (24-Jap.) 6:3, 6:3, 6:1, Djokovič (1-Srb.) - Ferrer (5-Šp.) 6:4, 7:6 (7:4), 6:1.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Štěpánek, Paes (ČR/Ind.) - Butorac, Soares (10-USA/Braz.) 6:4, 7:6 (7:4), Mirnyj, Nestor (2-Běl./Kan.) - Gonzalez, Kas (12-Mex./Něm.) 6:1, 6:7 (4:7), 6:2.

Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šarapovová (4-Rus.) - Makarovová (Rus.) 6:2, 6:3, Kvitová (2-ČR) - Erraniová (It.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - semifinále:
Erraniová, Vinciová (11-It.) - Hlaváčková, Hradecká (7-ČR) 5:7, 7:5, 6:1, Kuzněcovová, Zvonarevová (Rus.) - Mirzaová, Vesninová (6-Ind./Rus.) 7:6 (7:4), 2:6, 6:4.

Junioři a juniorky:

Dvouhra - 3. kolo:
Pavlásek (10-ČR) - Silva (5-Port.) 6:3, 6:2, Staněk (ČR) - Pollanen (15-Fin.) 6:1, 6:2, Peliwo (Kan.) - Routa (ČR) 4:6, 6:3, 6:3, Krejčíková (ČR) - Rosatellová (It.) 6:2, 6:3.

Vstoupit do diskuse
5

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud