2. března 2012 • 14:45

Ti čtyři jsou příliš silní, zoufal si Berdych po vyřazení v Dubaji

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Marně se Tomáš Berdych pokoušel prolomit nadvládu nejlepších čtyřech tenistů světa. V semifinále turnaje v Dubaji nestačil na skotského tenistu Andyho Murrayho, kterému podlehl ve dvou setech. Nic nebyla rodákovi z Valašského Meziříčí platná vzájemná bilance v poměru 3:1 v jeho prospěch.



Takže kdo tvoří semifinálovou čtveřici? Novak Djokovič, Roger Federer, Andy Murray a argentinský tenista Juan Martin del Potro.

Až trošku nudná statistika, která vypovídá o suverénní nadvládě prvních čtyř hráčů světa, již občerstvil díky absenci antukového krále Nadala vytáhlý del Potro.

Pro důkaz o suverénní nadvládě vedoucí čtyřky postačí jediný fakt: Turnaj série Masters vyhrál naposledy někdo jiný v roce 2010, a to pařížský turnaj v Bercy, kdy se radoval Švéd Robin Söderling. Od té doby si vyvříny rozdělovala čtveřice Djokovič, Nadal, Federer a Murray.

"Když se podíváte na výsledky, tak je to pořád dokola o těch čtyřech," říká česká jednička Tomáš Berdych.

"Je potřeba s nimi hrát co nejčastěji, pak budou mít ostatní více šancí se s nimi měřit, přiblížit se jejich kvalitě a snad i vyhrát nějaké tituly. Ale oni jsou opravdu příliš silní. Jsou schopní si udržet skvělou výkonnost po celý rok, a to je ta jejich nejcennější vlastnost," smeká světová sedmička Tomáš Berdych.

Po vítězství nad Slovákem Lackem se Tomáš Berdych střetne s Andym Murraym
Po vítězství nad Slovákem Lackem se Tomáš Berdych střetne s Andym Murraym

Vstoupit do diskuse
7

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud