22. dubna 2012 • 15:31

Musím za dědou na hřbitov, hlesl Djokovič po prohře s Nadalem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský tenista Rafael Nadal vyhrál poosmé za sebou turnaj v Monte Carlu. Druhý hráč světového žebříčku v dnešním finále porazil jedničku Novaka Djokoviče ze Srbska 6:3, 6:1 a ukončil téměř roční čekání na titul.



Čtyřiadvacetiletý Nadal, který v Monte Carlu vládne nepřetržitě od roku 2005, nedal soupeři na oblíbené antuce šanci.

Za hodinu a 19 minut přerušil sérii sedmi finálových proher s Djokovičem. Rodák z Mallorky na turnaji vyhrál už 42. utkání v řadě.

"Je neuvěřitelné vyhrát takový turnaj osmkrát za sebou, ale vždycky, když sem přijedu, cítím se skvěle," řekl Nadal. "S Novakem jsem prohrál sedmkrát v řadě, takže osmá porážka by nebyla nic hrozného. Ale dnešního vítězství si velmi vážím," přidal.

"Nechci Rafův úspěch nijak snižovat, byl jasně lepší, ale dneska už jsem v sobě neměl žádnou psychickou sílu," řekl Djokovič, kterému v týdnu zemřel děda a v sobotu měl v Srbsku pohřeb.

"V takhle emotivní situaci jsem ještě nikdy nebyl, takže jsem rád i za finále. Omlouvám se za výkon, ale byl to pro mě duševně hodně náročný týden. Dneska jsem se zápasu jen zúčastnil, neudělal jsem nic navíc," dodal.

Rafael Nadal se raduje z vítězství nad Novakem Djokovičem ve finále turnaje v Monte Carlu Rafael Nadal se raduje z vítězství nad Novakem Djokovičem ve finále turnaje v Monte CarluFoto Reuters

Kvůli dědově smrti se Djokovič zatím nerozhodl, jaký bude mít v následujících týdnech program. "Musím jet za dědou na hřbitov. Včera na pohřbu jsem chyběl, takže mě čeká tohle," prohlásil.

Nadal si připsal dvacátý triumf z podniku série Masters a celkově získal 47. titul v kariéře.

Djokovič, který v semifinále vyřadil Tomáše Berdycha, prohrál s Nadalem i druhé finále v Monte Carlu. Na španělského soupeře nestačil už v roce 2009.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu (antuka, dotace 2,744.225 eur):
Dvouhra - finále:
Nadal (2-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 6:3, 6:1.

Čtyřhra - finále:
M. Bryan, B. Bryan (1-USA) - Mirnyj, Nestor (2-Běl./Kan.) 6:2, 6:3.

Vstoupit do diskuse
1

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud