7. června 2012 • 17:54

Životní turnaj Erraniové. Italka v Paříži postoupila do finále!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Sara Erraniová se stala první finalistkou antukového French Open. Drobná Italka dnes v semifinále porazila Samanthu Stosurovou z Austrálie 7:5, 1:6 a 6:3 a poprvé v kariéře si zahraje ve dvouhře o grandslamový titul. Její soupeřkou může být Češka Petra Kvitová, která se v druhém semifinále utká s Ruskou Marií Šarapovovou.



Semifinálový program v "Den žen" na Roland Garros začal na hlavním kurtu Philippa Chatriera s hodinovým zpožděním kvůli dešti.

Finalistka Roland Garros 2010 Stosurová pak vletěla do zápasu a vedla 2:0. Jenomže Erraniová, 24. hráčka světa, hrála trpělivě, získala ztracené podání zpět a nakonec sadu získala.

Stosurovou ztráta prvního setu vyburcovala k ještě silovějšímu tenisu. Její forhend Erraniová stěží vybírala a Australanka posunula zápas do třetí sady. Jenomže skvěle se pohybující Erraniová nenechala liftovanými míči soupeřku hrát agresivně, v rozhodujícím setu Australanku nutila chybovat a vyhrála.

Erraniová může odjet z Paříže jako dvojnásobná vítězka. Vedle dvouhry je totiž i ve finále čtyřhry spolu s krajankou Robertou Vinciovou.

Jejich soupeřkami budou Rusky Maria Kirilenková a Naďa Petrovová, semifinálové přemožitelky českých obhájkyň prvenství Andrey Hlaváčkové a Lucie Hradecké. Naposledy dokázala obě soutěže na Roland Garros vyhrát domácí Mary Pierceová před dvanácti lety.

Na Roland Garros bude potřetí za sebou ve finále Italka. Před Erraniovou hrála o titul její krajanka Franceska Schiavoneová, vítězka z roku 2010 a loňská finalistka.

Ženy: Dvouhra - semifinále:
Erraniová (21-It.) - Stosurová (6-Austr.) 7:5, 1:6, 6:3. Junioři:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Pavlásek (11-ČR) - Saville (1-Austr.) 6:3, 6:3.

Juniorky: Dvouhra - čtvrtfinále:
Schmiedlová (SR) - Siniaková (5-ČR) 7:6 (7:5), 3:6, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud