10. června 2012 • 20:10

Bitvu Djokoviče s Nadalem přerušil déšť, dohraje se až v pondělí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ať finále grandslamového French Open mezi Novakem Djokovičem a Rafaelem Nadalem skončí jakkoliv, stejně bude přepisovat historii. Světová dvojka Nadal útočí na sedmý titul při své osmé účasti, jeho srbský soupeř se naopak může stát po 43 letech prvním hráčem, který vyhraje čtyři grandslamové turnaje v řadě. O tom, kdo se nakonec bude radovat, se ale rozhodne až v pondělí. Duel za stavu 4:6, 3:6, 6:2 a 2:1 z pohledu srbského tenisty přerušil déšť.



Největší antukový turnaj sezony se neodehraje v plánovaném termínu poprvé od roku 1973, kdy se finále mezi Iliem Nastasem a Nikim Pilič protáhlo dokonce až do úterý.

Nadal začal finále lépe a v prvních dvou sadách byl ve výměnách od základní čáry přesnější a jistější. V třetím setu vedl 2:0, pak ale přišel nečekaný zvrat. Djokovič vyhrál osm gamů po sobě, sebral Španělovi jako první na turnaji sadu a ve čtvrtém dějství má k dobru brejk.

Poté se na areál v Pařízi opět začal snášet silný déšť a po více než hodinové přestávce organizátoři rozhodli, že se finále dohraje až v pondělí. Zápas předtím narušila pauza kvůli počasí za stavu 6:4 a 5:3 pro Nadala.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud