29. června 2012 • 08:39

Poražený Nadal smekl před Rosolem: Hrál víc než neuvěřitelně

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR | Takový zápas nepamatuje. Rafael Nadal po sedmi letech opouští Wimbledon už po dvou zápasech. Největší senzaci turnaje způsobil Lukáš Rosol, potetovaný nebojsa z České republiky. Co se světovou dvojkou a dvojnásobným šampionem Wimbledonu porážka udělala? “Hodně bolí, když skončíte takhle brzy,” hlesl po utkání na tiskové konferenci.



Co se vám po prohře honí hlavou?
“To sami vidíte. Jsem obrovsky zklamaný. Je mnohem horší, když skončíte ve druhém kole a ne v semifinále nebo finále, kdy cítíte, že máte šanci celý turnaj vyhrát. Bolí to, je těžké prohrát takhle brzy. Poslední čtyři měsíce byly možná nejlepší v mé kariéře, na antuce jsem hrál neuvěřitelně. Na druhou stranu to není žádná tragédie, je to jen sport.”

Co se na kurtu stalo? Byl Rosol jednoduše tak dobrý?
“Ale, jděte. V pátém setu, to ano. Hrál víc než neuvěřitelně. Ale předtím, v prvních třech setech, jsem nehrál dobře já.”

Pomohl mu slabší úvod z vaší strany k tomu, aby nabral sebevědomí potřebné k vítězství?
“Hrál jsem špatně, nefungoval mi return. Servis mi sice šel, ale chyběla mi energie. Při mých servisech měl výborné returny, trefoval dlouhé a rychlé míče. Ve dvou setech jsem měl jen dva brejkboly, nedal mi šanci, abych si podání vzal zpátky.”

Při jednom z míčků jste si stěžoval na chování vašeho soupeře. Čím vás Rosol rozčílil?
“Cokoliv teď řeknu, se může obrátit proti mě. Není správná chvíle, abych mluvil o tom, co se na kurtu dělo. Mohlo by to znít jako výmluvy a já se z dnešního zápasu vymlouvat nechci. Ale i rozhodčí říkal, že pár věcí nebylo v pořádku.”

Neuvěřitelné! Lukáš Rosol právě porazil ve druhém kole Wimbledonu Rafaela NadalaFoto Reuters

Rosol odehrál životní zápas. Bylo frustrující sledovat, jak pálí vítězné forhendy přes 150 kilometrů v hodině a první servis mu jde, kdykoliv potřebuje?
“Na travnatém povrchu k takovému zápasu může dojít. V prvních třech setech jsem se na nějaké míče dost nesoustředil, což k vítězství potřebuji. V pátém setu soupeř hrál přesně to, co chtěl, já jsem byl v jeho rukou. K tomu může dojít, když nastoupíte proti hráči, který dokáže míče trefovat tvrdě, bez přemýšlení a jakéhokoliv tlaku.”

Myslíte, že vzhledem k dnešnímu výkonu může být Rosol hrozbou pro další hráče? Kam podle vás může na turnaji dojít?
“Nevím, opravdu nevím. Jak je starý?”

26.
“Z minulosti nemá žádné velké výsledky, ale nikdy dopředu nevíte, co může přijít dál. Dneska hrál opravdu skvěle, výjimečně. Když bude hrát tak, jako v pátém setu, může porazit kohokoliv. Ale je těžké předvádět takový tenis každý den. Každopádně je schopný tady dokázat velké věci, má šanci. Přeju mu hodně štěstí.”

Před pátým setem se rozhodlo o zatažení střechy, kvůli čemuž se 40 minut nehrálo. Co s vámi pauza udělala?
“Samozřejmě mi to moc nepomohlo. Myslím, že jsem předtím odehrál skvělý čtvrtý set, on se pak vrátil a v rozhodujícím setu hrál neuvěřitelně. Je jisté, že přestávka mi neprospěla. Ale to je sport. Jediné, co teď můžu udělat, je jet domů a odpočinout si.”

Zničený Rafael Nadal po prohře s Lukášem Rosolem ve druhém kole Wimbledonu
Zničený Rafael Nadal po prohře s Lukášem Rosolem ve druhém kole Wimbledonu

Vstoupit do diskuse
1

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud