8. července 2012 • 21:15

VIDEO: Už se blížím, řekl Murray a rozbrečel se. Dojal i Federera

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Taková očekávání, jaká naložili nadšení Britové na bedra Andyho Murrayho, by asi unesl málokdo. Skotský tenista, který se mohl stát po 76 letech prvním domácím vítězem dvouhry ve Wimbledonu, se pod nimi nesložil, ale stejně se musel sklonit před mužem, který v neděli psal historii – Rogerem Federerem. "Už se blížím," hlesl pak Murray do kamery a v bouřlivém aplausu, který se strhl po jeho slovech, se rozbrečel.



Murray bojoval jako lev, ve svém prvním wimbledonském finále vyhrál první set, pak už ale kraloval jeho soupeř. Roger Federer svým sedmým titulem vyrovnal rekord All England Clubu, který držel jeho kamarád Pete Sampras.

Když pak zničený Murray měl přímo na kurtu mluvit do kamery, přes své dojetí z fantastické reakce publika jen těžko hledal slova.

"Už se blížím," vysoukal ze sebe konečně a vyvolal tím další bouři fanoušků nejen v hledišti centrálního kurtu, ale i na přilehlém "Murrayho vršku", kde jeho marný boj sledovaly další tisíce lidí. To už ovšem pětadvacetiletý Skot nevydržel a po tvářích se mu začaly kutálet slzy.

Když se po chvilce snažil pokračovat, při slovech "Snažím se, ale není to jednoduché," se mu opět zlomil hlas a znovu ho přemohlo dojetí. To už nevydržela ani jeho přítelkyně Kim Searsová v hledišti a rozbrečela se také, stejně jako stovky dalších fanoušků.

Dojatě na svého soupeře hleděl i Roger Federer, kterému také Murray, jen co se trochu vzpamatoval, vysekl poklonu. "Chtěl bych Rogerovi pogratulovat. Po svém semifinále jsem si říkal, že s ním budu mít největší šanci, teď je mu 30? ...ale on prostě na svůj věk není špatný," rozesmál diváky Murray.

"Odehrál skvělý turnaj. Vím, že měl nějaké problémy se zády, ale ukázal, jaký je bojovník. Zaslouží si to," smekal Murray před svým přemožitelem a Federer dojatě klopil oči.

Andy Murray rozdýchává slzy smutku při televezním rozhovoru po prohraném finále proti Rogeru Federerovi
Andy Murray rozdýchává slzy smutku při televezním rozhovoru po prohraném finále proti Rogeru Federerovi

Když chtěl poražený Skot děkovat svým blízkým, prohlásil, že se na ně radši nebude dívat, aby se opět nerozbrečel. "Díky všem, kteří mě podporovali, udělali jste skvělou práci," lámal se mu znovu hlas.

"A poslední věc, vy všichni tady," obrátil se Murray k fanouškům. "Každý vždycky mluví o tlaku a jak je těžké hrát Wimbledon. Vy mi to ale děláte daleko snazší, vaše podpora byla neuvěřitelná. Děkuji vám," dodal poražený finalista a z jeho očí zase vytryskly slzy...

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud