9. října 2012 • 15:15

VIDEO: Už jsem zdravá, hlásí Kvitová. A vyhlíží konec roku jako loni

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Asijské turné bylo výletem k zapomnění. Tři zápasy, jen jediná výhra a především návrat s organismem oslabeným po střevní viróze a bolavým stehenním svalem. Petra Kvitová se však nenechává frustrovat z nepovedené cesty do Tokia a Pekingu, po týdenním odpočinku je znovu fit a chystá se na velké vyvrcholení sezony – Turnaj mistryň v Istanbulu (23.-28. října) a finále Fed Cupu se Srbskem v Praze (3. a 4. listopadu).



„Měla jsem šest dní volno a od včerejška již zase trénuju v hale v Prostějově. Jsem zdravá, nic mě nebolí,“ hlásila dobré zprávy dvaadvacetiletá tenistka.

Za poslední měsíc má v nohách pouhé tři zápasy, není v herním rytmu. Kvitovou to však netrápí. „V Americe jsem nahrála hodně zápasů, takže to není zase tak velký výpadek,“ zmínila nedávnou nejpodařenější část sezony za Atlantikem, během níž zvítězila ve dvou turnajích (Montreal, New Haven) a celkem měla bilanci 15:2.

Právě na tyto výkony hodlá navázat na Turnaji mistryň v Istanbulu, kam příští týden odletí obhajovat loňský titul. Letos však bude v jiné pozici. Sezona 2012 patří triu Serena Williamsová, Victoria Azarenková a Maria Šarapovová.

Petra Kvitová je již zdravá a těší se na úspěšný konec roku jako tomu bylo loni.
Video se připravuje ...

Kvitová je až ve druhém sledu. „Je pravda, že tyhle tři, co jsou nejvýš, měly sezonu výbornou, každá má grandslam a hrály vážně super. Ony jsou velké favoritky,“ uznává sama.

Kvitové se však tradičně v hale daří a v té istanbulské Sinana Erdema loni vyhrála všech pět zápasů. Návrat pod střechu pro ni může být jen plusem.

„Doufám, že se to trošku projeví, už dlouho jsem v hale nehrála. Věřím, že se mi vrátí všechno z loňska a trošku se k loňským výkonům přiblížím.“

Petra Kvitová (uprostřed) v debatě s manažerem české fotbalové reprezentace Vladimírem Šmicrem
Petra Kvitová (uprostřed) v debatě s manažerem české fotbalové reprezentace Vladimírem Šmicrem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud