Pavel Novotný
25. prosince 2012 • 08:15

Upřímná zpověď Federera: Bez své ženy už bych dávno nehrál

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší hráč všech dob, držitel rekordů do počtu grandslamových titulů, týdnů strávených na pozici světové jedničky a mnoha dalších. Ikona tenisu, vzor dokonalosti. S těmito všemi přívlastky se pojí jméno Rogera Federera. A za každým úspěšným mužem hledejte ženu...



Za fenomenálními úspěchy jednatřicetiletého tenisty podle vlastních slov rodáka z Basileje Rogera Federera stojí jeho žena Mirka. "Nebýt jí, tak už bych dávno nehrál," ocenil svojí manželku.

Mirka Federerová, rozená Vavrinecová, pochází ze slovenských Bojnic. Se svým současným mužem se potkala v roce 2000 během letních olympijských her v Sydney, v dubnu roku 2009 se za tenisovou legendu provdala.

Ve stejném roce se slavnému páru narodila dvojčata Myla Rose a Charlene Riva. A nemělo by zůstat jen u nich. "Miluji svou roli otce a nemůžu se dočkat doby, kdy se budu moci naším dětem věnovat na sto procent," potvrdil svoje životní priority sedmnáctinásobný grandslamový vítěz.

I když se jednatřicetiletý tenista rozhodně do tenisového důchodu nechystá, na svůj další život po ukončení kariéry se těší. "Po tom, co se nám narodily dcerky, náš život se od začátku změnil. Jednoznačně v pozitivním směru. Ale jak já, tak Mirka se snažíme, abych mohl i nadále pokračovat na nejvyšší úrovni." říká Roger.

Jaký má na jeho soukromý i tenisový život jeho manželka Mirka potvrzují i jeho další slova."Když jsem se s Mirkou potkal, neměl jsem na svém kontě žádný grandslamový ani jiný turnajový titul. Dnes jich mám 76. Její přítomnost je pro mě nesmírně důležitá," uzavírá svou zpověď tenisová legenda.

Když jsem se s Mirkou potkal, neměl jsem na svém kontě žádný grandslamový ani jiný turnajový titul. Dnes jich mám 76, říká o své tenisové múze Roger Federer
Když jsem se s Mirkou potkal, neměl jsem na svém kontě žádný grandslamový ani jiný turnajový titul. Dnes jich mám 76, říká o své tenisové múze Roger Federer

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud