8. února 2013 • 10:49

Deprese? Těmi jsem opravdu netrpěl, řekl Nadal po návratu na kurty

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský tenista Rafael Nadal popřel spekulace o tom, že trpí depresemi. Bývalý první hráč světa, jenž se po 222 dnech zdravotní pauzy vrátil na turnaji ve Viňa del Mar, ale v rozhovoru pro magazín Focus připustil, že pro něho byl loňský rok hodně těžký.



"Pro žádného sportovce není samozřejmě snadné, když na několik měsíců vypadne. Já jsem navíc přišel o olympijské hry v Londýně. Měl jsem nést španělskou vlajku na slavnostním zahájení. Ale deprese? Ty opravu nemám," řekl Nadal, jenž před nucenou pauzou hrál naposledy vloni v červnu ve Wimbledonu, kde vypadl s Lukášem Rosolem.

Šestadvacetiletý Španěl pak léčil problémy s koleny, které ho pronásledují po celou kariéru. "Takové bolesti jsem ještě nikdy neměl. Při každém pohybu se mi chtělo křičet," přiznal. Nadal trpí Hoffa-Kastertovým syndromem, při němž otéká tuková tkáň pod čéškou. Problémy má především s levým kolenem.

Když konečně bolesti pominuly, musel návrat na kurty na začátku roku znovu odložit kvůli žaludečním potížím. Na okruh ATP se sedminásobný vítěz Roland Garros vrátil až tento týden v Chile a zatím se mu na antuce daří. Ve dvouhře je ve čtvrtfinále, ve čtyřhře si s Argentincem Juanem Mónakem zahraje semifinále.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud