14. dubna 2013 • 19:03

Kvitová na triumf nedosáhla, padla se soupeřkou pro Fed Cup

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová nezískala titul na turnaji v polských Katovicích. Nejvýše nasazená hráčka dnes prohrála ve finále s Italkou Robertou Vinciovou 6:7, 1:6. Zápas byl generálkou na semifinále Fed Cupu, v kterém české obhájkyně titulu budou hrát příští týden na antuce v Palermu.



Ve finále předvedly Kvitová s Vinciovou skvělý úvodní set. Češka prohrávala 1:3, ale pak přidala na důrazu a získala ztracený brejk zpět. Za stavu 4:4 odvrátila Kvitová tři brejkboly a začala občas praktikovat v současnosti již méně často užívanou útočnou hru servis - volej.

Set ale ztratila ve zkrácené hře, v které po zisku prvního bodu přišla i po chybách o pět míčů v řadě a sadu prohrála po hodině a devíti minutách.

Pak už Kvitová nedokázala čelit pestré antukové hře světové třináctky Vinciové. Italka téměř nechybovala, z forhendu trefovala rohy a ke konci úspěšně zkracovala hru za síť. Kvitová ve druhém setu prohrála dvakrát podání a získala jediný game. Odvrátila ještě dva mečboly, ale při třetím trefila síť.

Třiadvacetiletá Kvitová letos už ovládla turnaj v Dubaji, ale na syntetické antuce v katovické hale poslední krok neudělala. Světová osmička hrála své třinácté finále v kariéře a teprve potřetí odešla z titulového duelu poražena.

Tenisový turnaj žen v Katovicích v Polsku (antuka, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Vinciová (2-It.) - Kvitová (1-ČR) 7:6 (7:2), 6:1.

Čtyřhra - finále:
Arruabarrenová, Domínguezová (Šp.) - Olaruová, Solovjevová (Rum./Rus.) 6:4, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud