31. května 2013 • 20:40

Dál už to nešlo! Petra Cetkovská podlehla po boji Vinciové

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve třetím kole skončila cesta tenistky Petry Cetkovské grandslamovým French Open. Osmadvacetiletá česká hráčka dnes na pařížské antuce podlehla patnácté nasazené Robertě Vinciové z Itálie po setech 1:6, 6:2 a 2:6.



Ve dvouhrách tak z českých zástupců zůstala už jen Petra Kvitová. Loňská semifinalistka Roland Garros se v sobotu střetne s Jamie Hamptonovou z USA o postup do osmifinále.

Třiadvacetiminutový první set přinesl jedinou světlou chvilku Cetkovské. Za stavu 0:2 vzala Vincové podání, ale víc jí přesná italská antukářka nepovolila.

V druhé sadě se obraz hry zcela změnil a jistěji hrající Češka rychle vedla 5:1. Při svém podání nevyužila dva setboly, ale hned o game později sadu ukončila výsledkem 6:2.

O vítězce tak rozhodlo třetí dějství a Cetkovská, která hrála teprve čtvrtý zápas po desetiměsíční pauze, v něm hned prohrála podání. Aktuálně 198. hráčka světa Cetkovská měla dva brejkboly na 3:3, ale neuspěla a Italku už nezastavila.

Třetí kolo je pro Cetkovskou druhým nejlepším výsledkem na French Open. V roce 2008 si prostějovská rodačka žijící v Paříži zahrála na Roland Garros osmifinále a hladce v něm podlehla pozdější vítězce Aně Ivanovičové ze Srbska dvakrát 0:6.

Cetkovská je letos už pátou českou tenistkou, která s Vinciovou prohrála. Italka dvakrát porazila Kvitovou (ve finále v Katovicích a o týden později ve Fed Cupu), jednou Lucii Šafářovou, Andreu Hlaváčkovou a Karolínu Plíškovou.

3. kolo:
Vinciová (15-It.) - Cetkovská (ČR) 6:1, 2:6, 6:2,

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud