Pavel Novotný
25. srpna 2013 • 15:15

Zvedne se ještě Federer? Tipněte si, jaká bude budoucnost legendy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA | Nedaří se mu. O tom není pochyb. Navzdory ujišťování o své vůli, motivaci a sebedůvěře, zažívá Roger Federer na okruhu nejhorší sezonu za posledních deset let. Nevypovídají o tom jen jeho výsledky na turnajích, ale i nepovedené experimenty s velikostí hlavy rakety.



Roger Federer se v žebříčku po čtvrtfinále v Cincinnati propadl až na sedmé místo. Hůř na tom byl naposledy v říjnu roku 2002, kdy mu ale bylo pouhých dvaadvacet let a jeho kariéra byla na samém počátku.

"Mám obrovskou motivaci a touhu vyhrávat další turnaje," ujišťuje své okolí Roger. Faktem ovšem je, že jen vůle a tréninková píle nestačí.

Nejistotu Rogera Federera dokumentují nejen například dvě nečekané prohry v řadě s hráči z druhé stovky žebříčku, ale i neúspěšný experiment s velikostí hlavy rakety.

Letos vyhrál dvaatřicetiletý tenista jen turnaj v Halle, došel do semifinále Australian open, v Dubaji a Hamburku zahrál si finále v Římě. To je pokud jde o nejlepší výsledky letošní sezony sedmnáctinásobného grandslamového vítěze vše. Pro normálního smrtelníka sezona snů, ne tak pro basilejského rodáka.

"Možná jste si toho všimli, ale Federer je pomalejší, než býval. A taky rovnováha a pohyb už nejsou takové jako dřív. Není už tak rychlý a bystrý," analyzuje hru světové sedmičky legendární John McEnroe.

Přesto ani americký bouřlivák Federera neodepisuje. "Roger má cit pro hru, skvělé údery. Je tvrdohlavý a věří si. Pokud Agassi hrál finále US Open v pětatřiceti, proč by to nedokázal i on. Může to pro něj být velkou motivací," dává Švýcarovi naději před startem posledního grandslamového turnaje roku McEnroe.

Na blížícím se US Open bude Roger Federer nasazen až jako číslo sedm. Ve čtvrtfinále by mohl narazit na svého neoblíbeného soupeře Rafaela Nadala, s kterým prohrál i v Cincinnati. Už cesta mezi posledních osm však nebude pro tenisového krále věc jednoduchá.

Roger Federer mává divákům po vyřazení na turnaji ve Gstaadu
Roger Federer mává divákům po vyřazení na turnaji ve Gstaadu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud