13. října 2013 • 13:53

Djokovič porazil ve třech setech Del Potra a obhájil titul v Šanghaji

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Novak Djokovič obhájil titul na turnaji Masters v Šanghaji a na čínské půdě vyhrál už dvacátý zápas za sebou. Šestadvacetiletý Srb, jenž minulý týden navzdory triumfu na turnaji v Pekingu přišel o pozici světové jedničky, porazil v dnešním finále Juana Martína del Potra z Argentiny 6:1, 3:6, 7:6.



Z dramatické podívané se vymykal pouze úvodní set, v němž byl Del Potro stínem hráče, který v semifinále vyřadil staronového vládce žebříčku Rafaela Nadala a kvalifikoval se na Turnaj mistrů. Vytáhlý Argentinec s velkou námahou odvrátil za stavu 0:5 "kanára".

V druhém setu však Del Potro našel svou pohodu z posledních dnů a převzal otěže. Dostal se do vedení 3:0, za stavu 4:2 a 0:40 pomocí svého smrtícího forhendu odvrátil tři Djokovičovy brejkboly za sebou a vynutil si rozhodující set.

Ten přinesl zřejmě nejlepší tenis, s dlouhými výměnami plnými tvrdých úderů a vítězných míčů. Djokovič si bez větších problémů držel podání a vynikající defenzivou vytvářel tlak na Del Potra při jeho servisu. Argentinec, jenž minulý týden vyhrál turnaj v Tokiu, dokázal dovést set do tie-breaku, v němž však měl navrch nejvýše nasazený Djokovič a vyhrál 7:3.

Šestinásobný grandslamový vítěz si připsal páté turnajové prvenství v sezoně. Na kontě má patnáct titulů série Masters a celkově devětatřicet.

Tenisový turnaj mužů v Šanghaji (tvrdý povrch, dotace 6,211.445 dolarů):
Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Del Potro (6-Arg.) 6:1, 3:6, 7:6 (7:3).

Čtyřhra - finále:
Dodig, Melo (5-Chor./Braz.) - Marrero, Verdasco (8-Šp.) 7:6 (7:2), 6:7 (6:8), 10:2.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud