12. července 2014 • 17:51

Rosol zdolal Južného a ve Stuttgartu si zahraje o druhý titul v kariéře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jablonec - Karviná: Nádherný gól! Fleišman z přímáku propálil Fendricha, 1:2
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Lukáš Rosol si zahraje finále na antukovém turnaji ve Stuttgartu. Po vítězství nad zkušeným Rusem Michailem Južným 7:6, 6:2 bude v neděli bojovat o druhý titul v kariéře proti Španělovi Robertu Bautistovi Agutovi.



Osmadvacetiletý Rosol hrál zatím na okruhu ATP finálový zápas dvakrát, pokaždé rovněž na antuce v Bukurešti, a loni si z ní odvezl trofej pro vítěze. Ve Stuttgartu v tomto týdnu už vyřadil tři nasazené soupeře včetně turnajové dvojky Južného.

Na počátku semifinále se sice český daviscupový reprezentant nevyvaroval chyb a prohrával 0:2 a 1:4, ale od té doby byl na kurtu jasně lepším hráčem. Jeho výkon rostl, dařila se mu nátlaková hra a Južnyj se převážně jen bránil. Tie-break získal rodák z Brna v poměru 7:3 a ve druhé sadě už nedal vítězi deseti turnajů ATP šanci.

Rosol si připsal deset es, měl 75 vítězných míčů oproti 59 Južného a postup do finále slavil po hodině a půl. O druhý titul a vůz od sponzora turnaje Mercedesu ho může připravit už jen Španěl Bautista, 23. hráč světového žebříčku, jenž letos vyhrál turnaj na trávě v Hertogenboschi.

Bautista v semifinále vyřadil obhájce titulu Itala Fabia Fogniniho. S Rosolem se utká poprvé.

Tenisový turnaj mužů ve Stuttgartu (antuka, dotace 485 760 eur):
Dvouhra - semifinále:
Rosol (ČR) - Južnyj (2-Rus.) 7:6 (7:3), 6:2,
Bautista (3-Šp.) - Fognini (1-It.) 6:3, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud