Pavel Novotný
4. října 2014 • 16:00

Söderlinga drtí zákeřná nemoc! Vrátí se kat Nadala ještě na kurty?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deset let hraje Rafael Nadal Roland Garros. Devětkrát zde nenašel přemožitele. Tím jediným se stal v roce 2009 v osmifinále "jakýsi" Robin Söderling. V té době čtyřiadvacetiletý Švéd se stal do dnešních dnů jediným tenistou světa, kterému se tento unikátní kousek povedl.



 Zdaleka to ovšem nebyl jediný úspěch sympatického tenisty. V již zmiňovaném roce to dotáhl až do finále French Open, kde "umožnil" zisk posledního chybějícího grandslamového titulu Rogeru Federerovi.

O rok později si svoji účast v boji o titul zopakoval, tentokrát však již narazil na sebevědomého Rafu, který se za rok starou opovážlivost jasně pomstil a zvítězil v pohodě ve třech setech.

French Open 2009: Možná nejslavnější zápas Robina Söderlinga

Od stejného soupeře dostal švédský milovník antuky nářez i o rok později ve čtvrtfinále French Open. To byla na tomto turnaji však také jeho zatím poslední účast...

Po Paříži již přišly jen dva turnaje. Ve Wimbledonu dokázal Söderling dojít jen do třetího kola, kde skončil na tenkrát 158. hráči světa Bernardu Tomicovi.

"Ráno jsem zvracel a měl horečku. Přesto jsem nastoupil, ani nevím proč. Ale byl to Wimbledon a ten se nevzdává," vzpomíná na své poslední vystoupení ve Wimbledonu v roce 2011 tenista.

Rozloučil se doma

Poslední turnaj odehrál sympatický Švéd tři týdny po Wimbledonu doma v Bastadu, kde vyhrál. I přes triumf si však moc radosti neužil. "Hrál jsem fakt dobře, ale cítil jsem, že něco není v pořádku. O pár dní později se to také ukázalo," říkal tenista, kterému byla krátce poté diagnostikována mononukleóza a špatná funkce štítné žlázy.

"Vždycky věřím, že to bude dobrý a že za pár měsíců se budu moci vrátit na dvorec, protože se cítím dobře, ale pak přijde den, kdy se probudím a je mi špatně," pokračuje vítěz deseti turnajů na okruhu ATP.

Od té doby však Robin Söderling s médii prakticky nekomunikuje. Na žebříčku již jeho jméno díky dlouhodobé absenci nenajdete, ani na webových stránkách Švéda se nové informace také nedovíte. Naposledy se zde v kolonce nových zpráv objevují data z roku 2011.

Poslední zmínka připomínající kdysi čtvrtého hráče planety tak spadá do loňského září, kdy pod jeho iniciály "RS-tennis" vyšla sada tenisových míčů.

Švédský tenis by přitom návrat Söderlinga potřeboval. Jedničkou severské země je Eias Ymer, až 235. hráč planety To je pro zemi, ze které vzešly superstar typu Björna Borga, Stefana Edberga či Matse Wilandera, veliká potupa.

ROBIN SÖDERLING
narozen: 14.8.1984 v Tibro (Švédsko)
nejvýše na žebříčku: 4. (15.11.2010)
vyhraných turnajů: 10
Prize Money: 10,5 milionů dolarů
výška/váha: 193 cm/87kg
hraje rukou: pravou

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud