Pavel Novotný
14. března 2015 • 13:00

Rybička se chytila: Fish se zamotal do sítě, pomoci mu musel soupeř

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně zajímavý návrat na tenisové kurty má za sebou americký tenista Mardy Fish. Bývalý sedmý hráč světa se po osmnáctiměsíční pauze zaviněné problémy se srdcem vrátil na kurty na turnaji v Indian Wells. A i když svůj úvodní duel s krajanem Harrisonem prohrál, zápas si užil s plnou parádou.



V duelu s o jedenáct let mladším sokem byl blízko vítězství, nakonec však prohrál po setech 4:6, 6:4 a 6:7. Svoji zarputilost a rychlost však ukázal na začátku třetího setu, kdy doběhl soupeřův kraťas. Bohužel pro něj již nedokázal včas zastavit a skončil lapen v síti, navíc hlavou dolů. Pomoci do správné pozice mu tak přispěchal až jeho soupeř.

Harrison i přes obětavý pokus Fishe míček vyhrál, stejně tak jako celé utkání, ve kterém musel v rozhodující třetí sadě v tiebreaku odvracet dva mečboly. "Prohra trochu bolí, ale být tady je pro mě a moje blízké obrovské vítězství," neztrácel radost z návratu Fish.

VIDEO: Kuriózní moment v utkání Fishe s Harrisonem

Mardy Fish má za sebou velmi těžké období. Tenistu s dělovým podáním již řadu let trápí problémy se srdeční arytmií, která ohrožovala nejen jeho kariéru, ale i život.

"Probudil jsem se v půl čtvrté ráno. Srdce mi bilo jako o závod, měl jsem tep 180. Myslel jsem, že umírám," vzpomíná dnes třiatřicetiletý tenista na nejtěžší životní období.

Fish se později podrobil v Los Angeles zákroku, který měl jeho problémy vyřešit. Dvouhodinová operace podle lékařů veškerá zdravotní rizika z Fishova života odstranila. "Doktoři říkají, že vše dopadlo výborně a já jsem šťastný, že je to za mnou," říkal tenista.

 "Nemohl jsem vůbec spát. A už vůbec ne, když jsem byl doma sám. Byl jsem vyděšený, bylo to hrozné. Přes den bylo všechno v pořádku, mohl jsem dělat, co jsem chtěl. Ale v noci? Vždy, když jsem šel spát, jsem byl zpocený hrůzou, co se zase stane. Bude ta noc zase tak strašná, jako minule? Bylo to hrozné," vrací se k nejsmutnější části svého života Fish.



Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud