Jiří Punčochář
7. dubna 2015 • 12:30

Kvitová hlásí návrat po pauze: Neměla jsem v sobě žádné pocity

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petra Kvitová je zpět. Česká tenisová jednička se objevila v nominaci na fedcupové semifinále proti Itálii. Na kurtu trénuje, návrat po pauze je ve fázi nadějného vývoje. „V plném tréninku jsem od pondělí, kde jsme dělali kondici, od čtvrtka hrajeme tenis a doufám, že brzo budu v plné formě,“ řekla na tiskové konferenci v Prostějově.



Je ideální začít po pauze Fed Cupem?
"Lepší začátek jsem si nemohla přát - Fed Cup doma před domácím publikem. Snažím se tak vždycky hrát svůj nejlepší tenis. Doufám, že mě to nakopne a zúročím to na turnajích."

Jak vznikly problémy, kvůli kterým jste vynechala několik turnajů?
"Když jsem začínala přípravu, cítila jsem, že sezona snad ani neskončila. Měla jsem dva týdny pauzu. Všechno probíhalo v pořádku, ale na turnaji v Sydney, kde jsem vyhrála zápas s Jarmilou Gajdošovou, tak další den jsem se snažila vysvětlit, co ve mně probíhá, jaké mám pocity. Měla jsem to podobně i v Singapuru, ale to byl konec sezony. Potom v lednu se to vrátilo zpátky a vláčelo se to se mnou, až přišel ten nápad."

Jaké myšlenky se vám honily hlavou?
"Pocity nebyly žádné, byla jsem taková prázdná a s tím se špatně jedná, ale slovo krize bych používat nechtěla. V každé práci, když to tlačíte přes vůli a nechce se, tak si vezmete dovolenou a přesně to jsem udělala."

Kvitová cítila prázdnotu, už ale opět trénuje.
Video se připravuje ...

Odhlásila jste se z několika turnajů. Jak těžké to bylo?
"Rozhodnutí nebylo jednoduché, strávila jsem nad tím dny i noci. Tak zásadní věc jsem v kariéře ještě neudělala. Na druhou stranu ty týdny, kdy jsem měla volno, byly snad užitečné. Nemyslela jsem na sport, na nic, byl to pasivní odpočinek."

Jak jste na tom teď?
"Po psychické stránce je to o dost lepší. Po fyzické stránce uběhl týden, co jsem naskočila zpátky. Není to stoprocentní, ale ještě mám týden času a budu se snažit přípravu využít na maximum a připravit se co nejdéle."

I přes měsíční pauzu je Kvitová v nominaci na Fed Cup
Video se připravuje ...

Petra Kvitová je už opět v plném tréninku
Petra Kvitová je už opět v plném tréninku

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud