24. dubna 2015 • 14:49

Veselý má skalp Karloviče a je v semifinále, Rosol po dramatu padl

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prvním semifinalistou turnaje ATP v Bukurešti se stal český tenista Jiří Veselý. Sedmý nasazený zdolal ve čtvrtinále turnajovou trojku Chorvata Ivo Karloviče dvakrát 6:4. V boji o semifinále naopak ztroskotal Lukáš Rosol, který podlehl Garciovi-Lopézovi ze Španělska 4:6 a 6:7 (7).



Jednadvacetiletý Veselý získal na úvod sezony titul v Aucklandu, poté ale přišla série porážek v úvodním kole na šesti turnajích v řadě. Nelichotivou bilanci ukončil až začátkem dubna v Casablance, kde došel do semifinále.

Minulý týden v Monte Carlu sice opět nezvládl první kolo, v rumunské metropoli ale zatím nezaváhal. O patnáct let staršímu Karlovičovi dnes nabídl jen dvě příležitosti k brejku, obě ale v úvodním setu odvrátil a soupeři oplatil těsnou porážku z loňského roku z Düsseldorfu.

Rosol nezvládl v duelu s Garcíou první set, v němž dvakrát ztratil podání a prohrával už 2:5. V závěru sice brejkem vzkřísil naděje, Španěl si už ale sadu nenechal vzít. Ve vyrovnaném druhém setu nevyužil čtvrtý nasazený český hráč v desáté hře setbol a rozhodoval tie-break. V něm Rosol opět promarnil sebol, zatímco García proměnil druhý mečbol.

Veselý se o postup do finále utká s vítězem duelu mezi turnajovou jedničkou Gillesem Simonem z Francie a Španělem Danielem Gimeno-Traverem, s nímž prohrál semifinále v Casablance.

Tenisový turnaj mužů v Bukurešti (antuka, dotace 494.310 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Veselý (7-ČR) - Karlovič (3-Chorv.) 6:4, 6:4,
Garcia-Lopez (5-Šp.) - Rosol (4-ČR) 6:4, 7:6 (7)

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud