9. května 2015 • 16:59

Berdych zlobil Nadala jen v prvním setu, antukový král je ve finále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SEMIFINÁLE TURNAJE V MADRIDU | Tenista Tomáš Berdych si v Madridu čtvrté finále v sezoně nezahraje. V semifinále podlehl 6:7, 1:6 skvěle hrajícímu obhájci titulu Rafaelu Nadalovi ze Španělska, jenž ho na tomto turnaji série Masters vyřadil i loni ve čtvrtfinále.



Berdych se s Nadalem utkal letos podruhé a nepodařilo se mu navázat na čtvrtfinálovou výhru z Australian Open, kde český hráč ukončil sérii sedmnácti porážek ve vzájemných zápasech. Na antuce svého španělského rivala ještě neporazil a příliš šancí neměl ani v dnešním sedmém duelu na tomto povrchu.

Šestý nasazený Berdych si nevypracoval ani jeden brejkbol a pouze jednou dotáhl game při Nadalově podání ke shodě. V prvním setu byl nicméně i on na servisu jistý a muselo se rozhodnout v tie-breaku. Ten ovládl domácí tenista 7:3 a odrazil se k druhé sadě, v níž podle expertů předvedl svůj nejlepší letošní výkon.

Český hráč držel s favoritem krok pouze do stavu 1:1, pak ho Nadal začal zasypávat sérií vítězných úderů od základní čáry, na které Berdych neměl šanci dosáhnout. Utkání nad demoralizovaným soupeřem zakončil Španěl čistou hrou a ve třiadvacátém duelu s Berdychem si připsal devatenáctou výhru.

"Posledních pár dnů hraju stále lépe a lépe, což je vždycky dobrá zpráva. Prožívám skvělý týden," prohlásil Nadal, čtyřnásobný vítěz madridského turnaje. "Hodně si také užívám, že hraju před tak báječným publikem. Podle mě jsou tady bez debat nejlepší fanoušci na světě, což mi dává spoustu pozitivní energie," dodal.

Berdych navzdory porážce potvrdil v Madridu velmi kvalitní start do sezony, jemuž zatím chybí pouze získaný titul. Na dosavadních osmi turnajích postoupil sedmkrát do semifinále a jednou vypadl o kolo dřív.

Devítinásobný šampion z Roland Garros Nadal si v neděli zahraje o 66. titul v kariéře proti Britovi Andymu Murraymu, jenž v druhém semifinále porazil 6:3, 6:4 Japonce Keie Nišikoriho. Murray až do minulého týdne ještě nehrál finále na antuce, po triumfu v Mnichově se mu to nyní podařilo na druhém turnaji po sobě.

Podobně jako Berdych ani sedmadvacetiletý Skot příliš na Nadala hrát neumí. Naposledy ho porazil v roce 2011 a na antuce nad ním v šesti zápasech nezvítězil ani jednou.

Dvouhra - semifinále:

Nadal (3-Šp.) - Berdych (6-ČR) 7:6 (7:3), 6:1,
Murray (2-Brit.) - Nišikori (4-Jap.) 6:3, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud