6. června 2015 • 12:53

Jiří Veselý obhájil loňský titul a vyhrál challenger v Prostějově

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednadvacetiletý tenista Jiří Veselý obhájil na challengeru v Prostějově titul. Ve finále turnaje UniCredit Czech Open porazil o rok mladšího Srba Lasla Djereho 6:4 a 6:2.



Ve dvaadvacetileté historii vyhrál prostějovský challenger z českých tenistů dvakrát také Bohdan Ulihrach, třikrát pak Radek Štěpánek a Jan Hájek, s nímž se po skončení aktivní kariéry pořadatelé před dnešním finále slavnostně rozloučili.

Veselý byl turnajovou dvojkou a splnil roli favorita, cestu k úspěchu však neměl snadnou. Djereho, jemuž patří až 247. místo ve světovém žebříčku, zastihl turnaj na Hané v herní pohodě. Vyřadil nejvýše nasazeného Slováka Martina Kližana, turnajovou šestku a svého krajana Dušana Lajoviče a v semifinále i sedmého nasazeného Brazilce Joaa Souzu.

Také ve finále Djere kladl odpor. Veselému vyšel na rozdíl od jeho předchozích zápasů v Prostějově úvod obou setů. Hned v první hře mu dodal sebevědomí zisk soupeřova podání a soustředěným výkonem nepřipustil zvrat.

Také v úvodu druhého setu ztratil Djere za stavu 1:1 servis, Veselý pak těžil z většího důrazu, trpělivostí nutil soupeře k chybám a po 88 minutách hry proměnil první mečbol.
poš maz

Dvouhra - finále:

Veselý (2-ČR) - Djere (Srb.) 6:4, 6:2.


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud