7. srpna 2015 • 07:58

Plíšková si v USA zahraje čtvrtfinále, zlomila japonskou veteránku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková postoupila po vítězství nad Japonkou Kimiko Dateovou-Krummovou 7:5, 6:2 do čtvrtfinále turnaje ve Stanfordu. Další soupeřkou čtvrté nasazené české hráčky bude Chorvatka Ajla Tomljanovičová.



Plíšková, která se příští týden jako třetí česká tenistka objeví v první desítce aktuálního světového žebříčku, zdolala Dateovou-Krummovou ve Stanfordu také loni. Tentokrát měla se čtyřiačtyřicetiletou japonskou veteránkou o něco více práce, ale po 85 minutách slavila druhou výhru ve třetím vzájemném zápase.

"Hrála hrozně chytře. Čekala jsem, že to bude těžký zápas a v prvním setu jsem se vážně nadřela," uvedla Plíšková, která v úvodní sadě odvrátila dva setboly Dateové-Krummové.

"Mám pocit, že by mohla hrát klidně dalších pět let," řekla třiadvacetiletá česká tenistka na adresu své soupeřky, která figuruje na 173. místě pořadí WTA. Své první utkání od Wimbledonu zvládla Plíšková bez ztráty podání.

S Tomljanovičovou, která je ve světovém žebříčku na 69. příčce, Plíšková hrála zatím jen jednou. V roce 2011 s ní na antuce prohrála.

Záhy skončil turnaj pro nejvýše nasazenou Caroline Wozniackou. Dánská tenistka, která měla stejně jako Plíšková v prvním kole volno, podlehla Američance Varvaře Lepchenkové 4:6, 2:6.

Tenisový turnaj žen ve Stanfordu v USA (tvrdý povrch, dotace 731.000 dolarů):§

Dvouhra - 2. kolo: Kar. Plíšková (4-ČR) - Dateová-Krummová (Jap.) 7:5, 6:2, Lepchenková (USA) - Wozniacká (1-Dán.) 6:4, 6:2, A. Radwaňská (2-Pol.) - Doiová (Jap.) 1:6, 6:2, 6:0.


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud