3. října 2015 • 10:43

Venus vyhrála ve Wu-chanu titul, Muguruzaová skrečovala

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Venus Williamsová vyhrála turnaj ve Wu-chanu a získala 47. titul v kariéře. Pětatřicetiletá Američanka ve finále porazila o čtrnáct let mladší Španělku Garbiňe Muguruzaovou, jež zápas za stavu 3:6, 0:3 kvůli zranění vzdala.



Bývalá světová jednička Williamsová tak nejcennějším triumfem od turnaje v Dubaji z roku 2010 zakončila skvělý týden. Dosáhla během něj na 700. vítězství v kariéře a v semifinále vyhrála drama s Italkou Robertou Vinciovou, přemožitelkou své mladší sestry Sereny ze semifinále US Open, které utekla z mečbolu.

Dnešní finále bylo její jasnou záležitostí. Čtvrtou nasazenou Španělku podle všeho limitovalo zranění z vítězného semifinále proti Angelique Kerberové, jež ji nakonec donutilo finále předčasně vzdát.

Wimbledonská finalistka Muguruzaová tak nedosáhla na první letošní titul, i tak ale výrazně zvýšila své šance na účast na Turnaji mistryň. Bez naděje na Singapur není po triumfu ani Williamsová, jež letos vyhrála druhý titul a teoreticky by tak mohla na finále WTA Tour nahradit Serenu, jež předčasně ukončila sezonu.

Tenisový turnaj žen v čínském Wu-chanu (tvrdý povrch, dotace 2,513.000 dolarů):

Dvouhra - finále:
V. Williamsová (USA) - Muguruzaová (5-Šp.) 6:3, 3:0 skreč.

Čtyřhra - finále:
Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Beguová, Niculescuová (Rum.) 6:2, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud