6. října 2015 • 18:35

Splněný sen "českého" Djokoviče. S Novakem vyhrál zápas v deblu

Autor: ČTK, pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová tenisová jednička Novak Djokovič si v Pekingu poprvé na turnaji ATP zahrál čtyřhru se svým nejmladším bratrem Djordjem a uspěli. V prvním kole porazili čínsko-novozélandský pár Mao-Sin Kung, Michael Venus 7:6 (7:5), 6:7 (6:8) a 10:5.



"Bylo to vzrušující. Užili jsme si to a navzájem se dotlačili k výhře," uvedl Novak Djokovič, který o pár hodin dříve zahájil vítězstvím nad Italem Simonem Bolellim cestu za šestým titulem na China Open.

Zatímco osmadvacetiletý Novak Djokovič tráví už 167. týden v čele světového žebříčku, dvacetiletý Djordje figuruje v pořadí ATP na 1502. místě.

Novak Djokovič s bratrem Djordjem slaví postupFoto EPA

Po boku slavného bratra si však vedl lépe než další ze sourozenců čtyřiadvacetiletý Marko, který s Novakem nastoupil k pěti deblovým zápasům a všechny prohrál.

Djordje Djokovič ještě před třemi lety pracoval na své kariéře v Praze, kde dřel na kurtech Sparty. "Prahu jsem si zamiloval, miluju památky, mosty, jídlo. Mám to tu rád," říkal.

A cíle rozhodně nemá malé. "Chci se stát světovou jedničkou, kdo by nechtěl. A taky bych si rád zahrál v Davis Cupu po Novakově boku," říkal mladší bratr světové jedničky.

Zatímco k prvnímu cíli má stále ještě hodně daleko, po bratrově boku si zahrál alespoň v Pekingu.

Ve druhém kole se bratři Djokovičové střetnou s kanadsko-americkou dvojicí Vasek Pospisil, Jack Sock.

Porada Djokovičů před dalším míčkem
Porada Djokovičů před dalším míčkem


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud