20. října 2015 • 21:40

Plíšková drží naději na Turnaj mistryň, musela však odvracet dva mečboly

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková odvrátila v utkání 1. kola turnaje v Moskvě s Alexandrou Dulgheruovou dva mečboly a po výhře 6:4, 5:7 a 7:6 drží šanci na premiérový postup na Turnaj mistryň. Cestu do Singapuru si může teoreticky zajistit jen v případě titulu v ruské metropoli.



Plíšková zdolala Dulgheruovou po dvou hodinách a čtyřiceti minutách, ale zápas mohla rozhodnout dříve. Jenže ve druhém setu neudržela brejk a v rozhodujícím třetím přišla po chybách o vedení 4:1.

V tie-breaku už Plíšková prohrávala 4:6, ale oba mečboly odvrátila, přičemž při druhém udělala Rumunka dvojchybu. Česká hráčka pak sama využila druhou možnost zápas ukončit po autu Dulgheruové za základní čáru.

Šestou nasazenou Plíškovou nyní čeká Lotyška Anastasija Sevastovová (134. WTA), která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace.

Šafářovou čeká Pavljučenková

Na Kremlin Cupu bojuje o účast na Turnaji mistryň také Lucie Šafářová, která je v lepší pozici než Plíšková. V aktuálním pořadí sezony je Šafářová sedmá a sama si zajistí účast postupem do semifinále, nebo jí stačí postup do čtvrtfinále, pokud Španělka Carla Suárezová nezíská titul.

První soupeřkou Šafářové bude ve středu od 12:00 SELČ domácí hráčka Anastasia Pavljučenkovová, která v úvodním kole porazila Rumunku Monicu Niculescuovou 7:5, 0:6, 6:4. Česká tenistka měla coby nasazená dvojka na úvod volno.
S Pavljučenkovovou se Šafářová utká posedmé, zatím ji zdolala jen dvakrát.

Brněnská rodačka vyhrála poslední vzájemný duel se svou dobrou kamarádkou letos v květnu v prvním kole Roland Garros, kde nakonec došla až do finále.
Šafářová, která nedávno prodělala bakteriální infekci a po návratu na turnaje vypadla minulý týden v Linci v prvním kole.

Dvouhra - 1. kolo:

Kukuškin (8-Kaz.) - Rublev (Rus.) 6:2, 6:4.

Ženy:

Dvouhra - 1. kolo:

Karolína Plíšková (6-ČR) - Dulgheruová (Rum.) 6:4, 5:7, 7:6 (9:7).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud