Jan Jaroch
14. dubna 2016 • 04:40

Veselý uchvátil i úžasným kraťasem. Byl ze zoufalství, smál se

Autor: Jan Jaroch, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledních měsících se mu vůbec nedařilo, od začátku roku do minulého týdne nevyhrál dva zápasy za sebou. Ale teď to přišlo... Zásah, bingo, největší triumf kariéry. Jiří Veselý zdolal na prestižním podniku v Monte Carlu světovou jedničku Novaka Djokoviče, když hlavně ve třetím setu předváděl parádní tenis, který korunoval famózním kraťasem v klíčovou chvíli. „Bude to navěky jedno z mých nejlepších utkání v kariéře,“ ujistil Veselý v rozhovoru pro deník Sport.



Dvaadvacetiletý Veselý si po překvapivé výhře pochvaloval, že se mu podařilo dodržet stanovenou taktiku. „Úplně něco extra se na něj vymyslet nedá, ale bylo důležité dobře podávat, vyvarovat se zbytečných chyb a mít svůj klid. Hrál jsem hodně kraťasů, někdy možná až příliš, ale myslím, že na něj platily,“ popsal, jak se snažil vyzrát na suverénního Srba.

Vítězný kraťas český mladík ukázal i v klíčové chvíli, když v posledním gamu zápasu prohrával 0:15. „Nevím, jestli to bylo tolik o pohodě nebo spíš o zoufalství,“ smál se Veselý.

„Byl jsem hodně nervózní, plný emocí a ten kraťas by jediný úder, na který jsem si v tu chvíli věřil. Jsem rád, že se mi povedl,“ potěšilo ho.

Poražený Djokovič byl po utkání u sítě velmi galantní, svému přemožiteli ukázal prstem jedničku a uznale pokyvoval.

Skvělé Djokovičovo gesto. Veselý si zasloužil vyhrát za odvahu, chválil - čtěte ZDE »

„Pogratuloval mi, řekl bravo, skvěle zahráno. Popřál mi hodně štěstí,“ svěřil se český mladík v rozhovoru pro deník Sport. A měl jasno: „Bude to navěky jedno z mých nejlepších utkání v kariéře.“

Velký rozhovor s Jiřím Veselým čtěte v pátečním Sportu!

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud