25. dubna 2016 • 16:28

Parádní výsledek Siniakové, vyřadila Cornetovou! Kristýna Plíšková končí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě české tenistky zasáhly úvodní den do hry antukového turnaje WTA v Praze. Kateřina Siniaková postoupila po výhře nad Francouzkou Alizé Cornetovou 7:6, 6:3 do 2. kola, zatímco pro Kristýnu Plíškovou J&T Banka Prague Open skončilo po prohře se Hsieh Su-Wei z Tchaj-wanu 6:4, 3:6 a 1:6.



Siniaková (113. WTA) se dostala do soutěže díky divoké kartě a Cornetovou porazila za hodinu a 50 minut. Na turnaji okruhu WTA tak slavila výhru v hlavním pavouku od lednového turnaje v Šen-čenu, kterým sezonu zahajovala. Ve druhém kole se může střetnout s krajankou a obhájkyní titulu Karolínou Plíškovou.

Šestadevadesáté hráčce světa Kristýně Plíškové se na pražských mezinárodních turnajích ITF či WTA nedaří. Od roku 2007 prohrála v české metropoli podesáté v řadě. "Doma mi to nejde, tak třeba příští rok," přeje si. "Tlakem to určitě není, ale ty turnaje nejsou úplně lehké, nejsou to pětadvacítky (dotace 25 tisíc dolarů)."

První den se hrálo v nepříjemném chladu, teploměr během zápasu Plíškové ukazoval osm stupňů Celsia. "Měla jsem studené ruce, což je stejné pro obě, ale neletí to. Kurt je mokrý a je to pomalejší, z čehož jsem nadšená nebyla," řekla. Ke konci zápasu hráčky zahřálo i slunce a Plíšková dohrávala v krátkém rukávu. "Chtěla jsem něco změnit, ale nepomohlo to," uvedla svěřenkyně trenéra Iva Mináře.

O postup do druhého kola budou v úterý z Češek usilovat fedcupové vítězky Plíšková, loňská finalistka Lucie Hradecká, Lucie Šafářová a Barbora Strýcová. Dále také Markéta Vondroušová a z kvalifikace prošlo navzdory porážce trio Tereza Smitková, Andrea Hlaváčková a Barbora Krejčíková.

Jedničkou turnaje dotovaného půl milionem dolarů je Ruska Světlana Kuzněcovová.

Tři Češky postupují z kvalifikace


Tři české tenistky měly štěstí a dostaly se do hlavní soutěže J&T Banka Prague Open, i když prohrály v posledním kole kvalifikace. Tereza Smitková, Andrea Hlaváčková a Barbora Krejčíková dnes sice na antukových dvorcích ve Stromovce své zápasy nezvládly, ale prošly dál jako tzv. lucky loser. V hlavní soutěži se tak objeví celkem deset domácích zástupkyň.

Tři hráčky se totiž na poslední chvíli z hlavní soutěže odhlásily. Po finále v Istanbulu se omluvila Danka Koviničová z Černé Hory, chybí Estonka Anett Kontaveitová a kvůli angíně také domácí Denisa Allertová. "Jsem strašně zklamaná, protože jsme se chtěla ukázat před rodinou a kamarády," řekla Allertová.

Dolosování hráček z kvalifikace do hlavní soutěže určilo zajímavou dvojici. Proti sobě nastoupí deblové partnerky a stříbrné olympijské medailistky z Londýna 2012 Lucie Hradecká, která v Praze obhajuje loňské finále, s Hlaváčkovou.

Smitková bude hrát s Monicou Puigovou z Portorika a Krejčíková proti sedmé nasazené Slovence Dominice Cibulkové. Na divokou kartu startující domácí naděje Markéta Vondroušová má za soupeřku Oceane Dodinovou z Francie.

Dvouhra - 1. kolo:

Siniaková (ČR) - Cornetová (Fr.) 7:6 (7:5), 6:3,
Hsieh Su-Wei (Tchaj-wan) - Kristýna Plíšková (ČR) 4:6, 6:3, 6:1,
Konjuhová (Chorv.) - Ostapenková (6-Lot.) 5:7, 6:2, 6:1,
Brengleová (USA) - Broadyová (Brit.) 6:2, 6:0,
Čepelová (SR) - Gasparjanová (Rus.) 7:6 (9:7), 7:5.

Kvalifikace - 3. kolo:

Razzanová (Fr.) - Krejčíková (ČR) 6:3, 6:2,
Kingová (USA) - Smitková (ČR) 6:1, 6:3,
Dodinová (Fr.) - Hlaváčková (ČR) 6:2, 6:2,
Cirsteaová (5-Rum.) - Hesseová (Fr.) 7:6 (7:2), 4:6, 6:2.

Vítězný fedcupový tým: České tenistky Klára Koukalová, Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká, Lucie Šafářová, Petr Kvitová a kapitán Petr Pála
Vítězný fedcupový tým: České tenistky Klára Koukalová, Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká, Lucie Šafářová, Petr Kvitová a kapitán Petr Pála

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud