14. května 2016 • 23:20

Deblistky Hlaváčková a Hradecká v Římě na finále nedosáhly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český deblový pár Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká nepostoupil do finále tenisového turnaje v Římě. V semifinále čtvrté nasazené prohrály 2:6 a 5:7 s Ruskami Jekatěrinou Makarovovou a Jelenou Vesninovou. Stejně jako minulý týden v Madridu postoupili do finále dvouhry Srb Novak Djokovič a Brit Andy Murray. V soutěži žen se Američanka Serena Williamsová utká o titul s krajankou Madison Keysovou, přemožitelkou českých tenistek Petry Kvitové a Barbory Strýcové.



Stříbrné olympijské medailistky z Londýna Hlaváčková s Hradeckou znovu nenašly recept na neoblíbenou ruskou dvojici. Stejně jako předchozí tři vzájemné zápasy prohrály i ten dnešní 0:2 na sety a zůstaly před branami druhého společného letošního finále.

Finále turnaje série Masters v italské metropoli bude mít stejné obsazení jako před týdnem v Madridu. Nejvýše nasazený Djokovič sice ve večerním semifinále s Keiem Nišikorim stejně jako ve čtvrtfinále ztratil úvodní set, pak ale duel s Japoncem otočil a turnajovou šestku ve vyrovnaném souboji za více než tři hodiny udolal 2:6, 6:4, 7:6.

Druhý nasazený Murray v semifinále porazil francouzského kvalifikanta Lucase Pouilleho jednoznačně 6:2 a 6:1. Největší komplikací byly dvě dešťové přeháňky. Jedna téměř o hodinu zpozdila začátek, druhá přinesla desetiminutové přerušení.

Keysová v semifinále zaskočila třetí nasazenou Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska. Jednadvacetiletá Američanka byla aktivnější a vyhrála 7:6, 6:4. Muguruzaovou navíc nepodržel servis, udělala osm dvojchyb.

Ve finále se Keysová utká s krajankou Serenou Williamsovou, která zvítězila 6:4 a 6:1 nad Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou. Světová jednička Williamsová čeká na první letošní titul. Ve finále byla na Australian Open a v Indian Wells, ale prohrála s Němkou Angelique Kerberovou a Běloruskou Viktorií Azarenkovou. S Keysovou hrála loni na Australian a US Open, pokaždé ji porazila.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):
Muži (dotace 4 300 755 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Murray (2-Brit.) - Pouille (Fr.) 6:2, 6:1,
Djokovič (1-Srb.) - Nišikori (6-Jap.) 2:6, 6:4, 7:6 (7:5). 

Ženy (dotace 2,399.000 eur):
Dvouhra - semifinále:
Keysová (USA) - Muguruzaová (3-Šp.) 7:6 (7:5), 6:4,
S. Williamsová (1-USA) - Beguová (Rum.) 6:4, 6:1. 

Čtyřhra - semifinále:
Makarovová, Vesninová (7-Rus.) - Hlaváčková, Hradecká (4-ČR) 6:2, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud