Květoslav Šimek
2. června 2016 • 15:54

Lendl v Prostějově dohlížel na tenisové naděje: Kolik měří tvůj táta?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární tenista Ivan Lendl přijel coby ambasador turnaje UniCredit Czech Open do Česka. V Prostějově si našel chvíli i na krátkou konzultaci a dohled na talentované české mladíky. Společně s Jaroslavem Navrátilem dohlédl na jejich trénink, přidal několik rad a poznatků.



Vítěz osmi grandslamových turnajů se v Prostějově pochopitelně zajímal i o aktuální výsledky na probíhajícím French Open v Paříži. Byl zvědavý, jak si vedl Tomáš Berdych s Novakem Djokovičem . "Šance je vždycky," říkal Lendl po prvních dvou prohraných Berdychových setech, než odešel na trénink mladíků.

Před dvěma lety byla jistá šance, že by se Lendl a Berdych dali dohromady. I když je teď nejlepší český tenista opět bez trenéra, Lendl další spekulace rozvíjet nechtěl. "Abych někoho znovu trénoval, muselo by to být všechno ideální," smetl Lendl téma ze stolu. "Oslovení je hodně, každý rok. Ale ať je to kdokoliv, nebavím se o tom, nezveřejňuji to, abych na nikoho nevytvářel zbytečně tlak."

Ivan Lendl byl na turnaji v Prostějově v centru pozornosti, sledoval i mladé nadějné tenisty
Video se připravuje ...

V Prostějově Lendl dohlédl na šestici talentovaných mladíků. Na Floridě pomáhá s rozvojem podobně mladých hráčů, ve skupině má mimo jiné syna Petra Kordy. Na prostějovských kurtech probral s trenéry své postřehy, náměty k další práci.

A zaměřil se i na zdánlivé detaily. "Kolik měří tvůj táta?" volal na nejmladšího z klučinů, když kontroloval jeho reakce při hře na síti. "Dost, ještě porostu," odpovídal Dalibor Svrčina, na kterého Lendlův dotaz mířil.

Svrčina byl na kurtu nejmenší i nejmladší. Je mu teprve třináct a stejně jako Lendl se narodil v Ostravě. "Byl jsem zvědavý, co nám řekne, je to ohromná zkušenost. Ivan Lendl je tenisová legenda, ale nervózní jsem moc nebyl. Byl to zážitek."

Lendl si doma kromě tenisu hodlá užít i oblíbený golf. V pátek se zúčastní turnaje osobností ve Slavkově, hrát tam bude i ošťěpař Jan Železný. "Tak to se těším," dodal tenista.

ROZHOVOR S IVANEM LENDLEM SI PŘEČTĚTE V PÁTEČNÍM SPORTU.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud